Sari la conținut

[Stiri IT] Adobe vrea să ofere Photoshop gratuit, doar că va fi în browser


b0rn0key

Postări Recomandate

Adobe-Photoshop-gratuit-in-browser-Featu

Photoshop este una dintre cele mai puternice unelte din arsenalul oricărui creator de conținut, doar că prețul abonamentului lunar îi sperie pe mulți. Dar Adobe vor să atragă mai mulți utilizatori, astfel vor să ofere acces gratuit la o versiune web a programului de editare foto. Și nu este vorba despre PS Express, ci despre o variantă full-fledged care include cele mai importante unelte. Desigur, fiind vorba despre Adobe, va fi și un pay-wall undeva în această versiune, dar ideea per total sună bine.

Compania testează versiunea gratuită în Canada, iar utilizatorii pot accesa Photoshop direct din browser cu ajutorul unui cont Adobe. Și chiar dacă acum este totul la liber, compania a vorbit despre un sistem „freemium” unde vei avea acces la multe unelte fără să plătești. Asta înseamnă că dacă nu vrei să faci nimic prea complicat, uneltele pe care Adobe ți le va pune la dispoziție sunt de ajuns încât să te bucuri de funcțiile de bază ale aplicației.

Adobe-Photoshop-gratuit-in-browser.png

Photoshop în browser va avea o mulțime de funcții

Chiar dacă Adobe a lansat deja o versiune de Photoshop web undeva în luna Octombrie 2021, aceasta este foarte limitată și îți permite doar editări basic. Dar versiunea despre care vorbim astăzi le va oferi utilizatorilor acces la sistemul de layers care este deja iconic pentru aplicație și o mulțime de unelte foarte utile. Pe lângă asta, faptul că va fi disponibil în browser deschide câteva oportunități noi, în special pentru utilizatorii de sisteme care rulează Linux; ori în școlile care au adoptat deja Chromebook-ul ca suport principal pentru învățare.

Eu unul abia aștept să am acces la o versiune lightweight a aplicației. Folosesc Photoshop zilnic, dar este pentru sarcini simple, chestii pe care le-aș putea face și fără unelte avansate, dar pe care mi-e ușor să le duc la capăt în softul de la Adobe. Iar pentru asta plătim faimoasa licență de 30 și ceva de euro pe lună. Dacă în versiunea web gratuită o să am acces la sistemul de layers, magic wand și încă vreo două unelte din astea, mai uzuale, acolo îmi voi muta activitatea zilnică. 

-> Sursa <-

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate