Sari la conținut

[Mister] 7 fotografii inexplicabile și poveștile stranii din spatele lor


b0rn0key

Postări Recomandate

 

Uneori, aparatul de fotografiat surprinde lucruri pe care nu le putem explica. Poate fi vorba de anomalii sau de lucruri care, în aparență, nu existau la vremea la care a fost făcută fotografia. Alteori, poate vorba de prezența unor oameni pe care nimeni nu poate să îi identifice.

În alte cazuri, imaginile surprind fenomene bizare, pe care nicio persoană rațională nu poate să le justifice. Iată câteva astfel de fotografii inexplicabile și poveștile din spatele lor.

1 Victimele misterioase

Fotografii-misterioase-Victime.jpg

Iată prima imagine de pe lista cu fotografii inexplicabile. În 1989, o fotografie Polaroid în care apăreau o tânără și un băiat neidentificați a fost difuzată la televizor. Amândoi erau imobilizați și aveau gurile acoperite cu bandă adezivă.

Fotografia fusese găsită în parcarea unui magazin și nici în ziua de astăzi nu știe se știe cine sunt cei doi sau unde a fost făcut instantaneul. Femeia care a găsit fotografia a susținut că aceasta era aruncată pe jos, lângă o camionetă albă.

Mașina era condusă de un bărbat cu mustață, de aproximativ 40 de ani. După ce imaginea a fost difuzată la televizor, o altă femeie a susținut că știe cine este tânăra surprinsă în fotografie.

Aceasta era convinsă că tânăra era Tara Calico, fiica ei, care dispăruse pe 20 septembrie 1988 din apropierea casei sale din Belen, New Mexico, SUA. Pe de altă parte, o altă femeie a afirmat că este „aproape sigură” că în imagine era fiul ei, Michael Henley.

Oficialii de la Polaroid care au examinat fotografia au spus că fusese făcută după luna mai 1989, deoarece filmul folosit nu se afla pe piață înainte de această dată.

Investigațiile ulterioare au stabilit că era puțin probabil ca băiatul din fotografie să fie Henley, deoarece rămășițele tânărului au fost descoperite în iunie 1990 în Munții Zuni, la 11 kilometri de locul unde părinții lui campaseră înainte ca acesta să dispară.

Nici identitatea tinerei nu a fost stabilită cu certitudine. Mama Tarei Calico și Scotland Yard erau convinși că tânăra era Tara Calico. Cu toate acestea, analizele realizate de Laboratorul Național Los Alamos și de FBI au fost neconcludente.

În octombrie 2013, o echipă de șase persoane a fost desemnată să reinvestigheze dispariția lui Calico. Până acum, nu s-a făcut nicio arestare.

2. Fotografii inexplicabile - Luminile Hessdalen

Fotografii-misterioase-Luminile-Hessdale

Luminile Hessdalen apar în diverse culori.

Începând cu anii ’30, norvegienii care locuiesc în valea Hessdalen sunt martorii unor lumini bizare. Acestea sunt cunoscute drept luminile Hessdalen și apar brusc, din motive necunoscute, pe o porțiune de 12 kilometri.

Luminile apar și ziua, și noaptea și se manifestă deasupra sau sub linia orizontului în trei game de culoare. Luminile par să plutească deasupra văii și pot fi văzute de la câteva secunde până la peste o oră.

Uneori, se mișcă cu viteze mari. Alteori, par a se legăna încet înainte și înapoi. Potrivit unei ipoteze, luminile Hessdalen ar putea fi rezultatul prafului de fier ionizat provenit din minele din apropiere. Sau ar putea fi vorba de ionizarea aerului și a prafului de către particulele alfa, în timpul descompunerii radonului.

3. Femeia misterioasă de la asasinarea lui JFK

Fotografii-misterioase-Babusca.jpg

Identificarea femeii i-a preocupat mult pe anchetatori și istorici. 

Printre cele mai celebre fotografii inexplicabile se numără una făcută cu puțin înainte de asasinarea președintelui John F. Kennedy. În imagine poate fi observată o femeie care poartă o eșarfă similară celor purtate de rusoaice. Din acest motiv, femeia a fost poreclită Doamna Babushka.

Femeia ține un aparat de fotografiat în mână și se află pe iarbă, între străzile Elm și Main. După asasinat, aceeași femeie a fost văzută traversând strada Elm. Cu toate acestea, niciuna dintre fotografiile și filmările realizate în acea zi nu îi surprinde fizionomia.

Femeia fie avea fața întoarsă în altă parte, fie aparatul de fotografiat pe care îl avea la ea îi acoperea figura. Așa că nici ea, și nici fotografiile pe care le-a făcut în acea zi nu au fost găsite vreodată.

4. Fotografii inexplicabile - Călătorie în timp?

Fotografii-misterioase-Escadrila.jpg

Escadrila lui Goddard, cu Freddy Jackson pe rândul din spate.

Această fotografie a fost publicată pentru prima oară în 1919, de ofițerul britanic Sir Victor Goddard. În imagine apare escadrila de aviație a lui Goddard, care a luptat în Primul Război Mondial. Până aici, nimic ieșit din comun.

Însă se spune că în imagine apare fantoma unui membru decedat al escadrilei, pe nume Freddy Jackson. Jackson era mecanic de zbor și a fost ucis accidental de o elice de avion cu două zile înainte ca fotografia să fie făcută.

Înmormântarea lui a avut loc în aceeași zi în care a fost făcută fotografia. Și totuși, el apare în imagine alături de colegii lui…

5. Lupta cu dușmanul invizibil

Fotografii-misterioase-Lupta-Los-Angeles

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat, de fapt, la Los Angeles. 

Când vorbim de fotografii inexplicabile, nu poate lipsi imaginea de mai sus, care pare mai degrabă desprinsă dintr-un film science fiction. În noaptea dintre 24 și 25 februarie 1942, armata SUA a ordonat întreruperea furnizării de energie electrică în Los Angeles.

Apoi, artileria a tras 1.400 de obuze antiaeriene către un obiectiv despre care nimeni nu știe mare lucru. Incidentul este cunoscut drept Bătălia din Los Angeles și a avut loc la mai puțin de trei luni de la atacul de la Pearl Harbor.

Focul a fost deschis la ora 3:16 , iar Brigada de Artilerie 37 a tras 1.400 de obuze către ceea ce se credea a fi un aparat de zbor. Focul a continuat până la 4:14.

La 7:21, s-a dat semnalul că pericolul dispăruse. Tirul a avariat case și mașini, iar trei civili au fost răniți din cauza haosului. Alți doi civili au murit de infarct, din cauza șocului.

După ce războiul s-a sfârșit, japonezii au declarat că niciun avion de-al lor nu zburase deasupra orașului Los Angeles în acea noapte. În 1983, autoritățile americane au atribuit întregul episod „stresului cauzat de război”.

6. Fotografii misterioase - Mesajul de dincolo de moarte

Fotografii-misterioase-Cadavru.jpg

Pe 1 decembrie 1984, poliția australiană a fost informată că un cadavru a fost descoperit pe plaja Somerton Park, din apropierea orașul Adelaide.

Asupra bărbatului a fost găsită o bucată de hârtie, pe care erau scrise doar două cuvinte: „Tamam Shud”. Poliția a cerut ajutorul experților, în speranța că aceștia vor descifra mesajul.

Identitatea bărbatului rămâne un mister.

Experții au tradus „Tamam Shud” ca însemnând „sfârșit” sau „terminat”. După cum au arătat aceștia, cuvintele fuseseră luate din cartea lui Omar Khayyam, Rubaiyat. Cu ajutorul publicului, poliția a reușit să găsească inclusiv cartea din care fusese ruptă bucata de hârtie.

Volumul conținea un număr de telefon și un text criptat. Din păcate, textul nu a fost niciodată descifrat, iar numărul de telefon nu le-a fost util anchetatorilor. Mai mult, identitatea bărbatului găsit pe plajă nu a fost stabilită niciodată.

7. Călătorul în timp

Fotografii-misterioase-Calator-timp.jpg

În Muzeul Virtual al Canadei există o fotografie care pare să fi surprins un călător în timp. Fotografia, considerată autentică, a fost făcută în 1941, la redeschiderea podului South Fork din Gold Bridge, British Columbia.

În imagine apar mai multe persoane, îmbrăcate în ton cu moda vremii, cu excepția unui tânăr. Acesta din urmă poartă ochelari de soare și un tricou ce pare inscripționat. Aspectul modern îl deosebește total de oamenii din jurul lui, care poartă haine formale, comune la acea vreme.

Este dezbătut dacă fotografia chiar înfățișează un călător în timp, dacă este trucată sau dacă nu cumva a fost antedatată. Unii experți au afirmat că, de fapt, bărbatul nu poartă haine moderne, ci că s-ar fi îmbrăcat neobișnuit în haine care erau disponibile la acel moment.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate