Sari la conținut

[Mister] Enigma Planetei 9, corpul ceresc „fantomă” care sfidează înțelegerea


b0rn0key

Postări Recomandate

misterul-planetei-9-corpul-ceresc-fantom

Din 1846, știința nu a mai descoperit alte planete în Sistemul Solar. În schimb, Pluto a fost retrogradată în august 2006 la categoria „planetă pitică”. Cu toate acestea, un obiect ceresc a captivat atenția astronomilor timp de mai bine de un secol.

Ghețoasă și complet lipsită de viață, potrivit presupunerilor unor astronomi, Planeta 9 este un corp care a stârnit ample dezbateri în rândul astrofizicienilor și al altor observatori ai Universului. Un studiu realizat de California Institute of Technology (Caltech), de exemplu, a susținut că ar putea fi a cincea planetă gazoasă din Sistemul Solar.

Cu toate acestea, a fost atât de evazivă, încât alte observații astronomice pur și simplu nu au reușit să o găsească. Pe fondul informațiilor contradictorii care au fost documentate despre acest obiect cosmic, există oameni de știință care cred că Planeta 9 nici măcar nu există.

Ce este Planeta 9 (și dacă există cu adevărat)?

Cercetarea Planetei 9 a început în zorii secolului XX. Astronomii au detectat un corp ceresc ciudat, care pândea Sistemul Solar de la periferie. Când existența lui Pluto a fost confirmată, în anii 1930, vânătoarea acestui nou corp ceresc s-a încheiat. Cel puțin provizoriu.

Până în 2016, Caltech a organizat un ambițios proiect de cercetare pentru a descoperi adevărata natură a Planetei 9. Într-un comunicat de presă emis de instituție, oamenii de știință au afirmat că au găsit „dovezi ale unei planete gigantice care urmărește o orbită ciudată și foarte alungită în Sistemul Solar exterior”.

Ei au atribuit acest lucru faptului că a putut fi observată foarte rar, în ciuda faptului că are o masă de zece ori mai mare decât cea a Pământului.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate