Sari la conținut

[Stiri lume] Serviciile secrete britanice: Rușii vor să folosească în Ucraina tactici din Siria, dar au o problemă


b0rn0key

Postări Recomandate

MjE0Jmhhc2g9MWUzZTNlZjM4YWQ5OTU2NjIxMWNi

Serviciile secrete britanice spun că Rusia încearcă să folosească în Ucraina o tactică pe care a perfecționat-o în Siria. Soldații ruși ar utiliza drone de recunoaștere pentru a identifica țintele care urmează să fie lovite de avioane de luptă sau de artilerie. Numai că stocul de drone s-a redus substanțial.

Igor Konașenkov: "Forțele Armate ale Federației Ruse continuă operațiunea militară specială în Ucraina. Rachetele Kalibr de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, din apropierea gării Malin, regiunea Jîtomîr, au distrus un lot mare de arme și echipamente militare pe care Statele Unite și țările europene le livrau trupelor ucrainene din Donbas".

Rușii au intensificat ofensiva și în Lugansk, regiune pe care susțin că sunt la un pas de o cuceri complet. Trupele Kremlinului au tras asupra unei școli din Severodonețk, unde au ucis mai mulți civili. Totuși, trupele ucrainene continuă să reziste și au reușit să distrugă un depozit de arme a cărui locație a fost dezvăluită chiar de propagandiștii ruși.  

Pentagonul anunță de asemenea că mai multe obuziere de 155 de mm au fost încărcate în avioane pentru a fi transportate în Ucraina.  

Între timp, forțele ruse au împiedicat sute de oameni să părăsească orașul Vasilivka, aflat în regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei. Imaginile arată un șir nesfârșit de aproximativ 1.000 de mașini, parcate pe marginea drumului. Potrivit unor surse locale, civilii sunt blocați acolo și nu pot merge în teritoriile controlate de Ucraina, dar nici nu se pot întoarce în oraș.

Deși situația este în continuare dificilă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că diplomația este singura cale prin care se poate încheia războului, dar acuză Rusia că nu vrea acest lucru.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.red.) vor fi în siguranță."

După 3 luni de război, ucrainenii se întorc acasă în zonele eliberate de lângă Harkov. Unii dintre ei găsesc doar ruine, dar au speranța că își vor putea începe viața de la capăt.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate