Sari la conținut

[Stiri lume] „Taurul”, comandantul rezistenței ucrainene din Azovstal a publicat o fotografie cu el în interiorul oțelăriei din Mariupol


Postări Recomandate

image.thumb.png.75136decacf86ca74099e34b5c88e674.png

Maiorul Bohdan Krotevici, supranumit „Taurul”, comandantul rezistenței din oțelăria Azovstal, din Mariupol, estul Ucrainei, a postat pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoțită de mesajul „Lupta continuă", notează publicația Tylaz.

Comandanții ucraineni de rang înalt nu s-au predat încă din labirintul de buncăre și tuneluri de sub combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, afirmase, miercuri, 18 mai, Denis Pușilin, liderul regiunii separatiste Donețk, susținută de Rusia. „De câteva ori am fost la limită, am fost sigur că voi muri! Umorul m-a ajutat întotdeauna să îndur calm. Moartea va veni oricum. Când un războinic moare în timp ce își protejează țara, eu consider că este o moarte demnă”, declara Krotevici, acum câteva zile, într-un interviu pentru Wall Stree Journal. „Copiii și femeile mor. Sunt uciși și violați … Este iadul în Mariupol. Mi-e greu să vorbesc despre asta. Condițiile sunt teribile. Răniții putrezesc din cauza condițiilor din subteran, a umidității. Leziunile sunt grave: membre amputate, arsuri severe. Medicamentele și analgezicele sunt în cantități extrem de mici”, declara luptătorul din Regimentul Azov, pe 11 mai.

De atunci, în urma unui acord încheiat cu partea rusă, despre care Moscova susține că e „o predare”, în jur de 1.000 de oameni au fost evacuați din buncărele combinatului metalurgic. Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri, 18 mai, că 694 de luptători ucraineni – inclusiv membri ai regimentului Azov – s-au predat, dintre care 29 erau răniți.

source click
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate