Sari la conținut

[Mister] Ciuma dansului din 1518


Ryuu.

Postări Recomandate

nXDEnAk.jpg

Istoria despre ciuma dansului sună ca ceva direct din ficţiune.

În anul 1518, într-o zi de vară în oraşul Strasbourg, o femeie a început să danseze sălbatic în stradă. Ziua sa trasnsformat în noapte, noaptea în dimineaţă dar ea nu se oprea din dans.

Într-o săptămână alţii 34 s-au alăturat ei, dansând fără să se oprească de parcă erau obsedaţi şi fără nici un motiv aparent. Într-o lună numărul de dansatori a ajuns la 400. Predicile religioase au fost chemate să rezolve această problemă.

Medicii au fost chemaţi să documenteze evenimentul şi să încerce să găsească o soluţie. Şi tot în acest timp, dansurile au luat o întorsătură deloc bună. Mulţi s-au îmbolnăvit sau au murit ca urmare a epuizării, loviturilor şi atacurilor de cord. În cele din urmă autorităţile au decis că unica metodă de vindecare este de a le oferi şi mai mult dans.

Holurile Primăriei (Gild halls) şi o piaţă de cereale s-au deschis pentru dansatori.  A fost constriută şi o scenă de lemn pentru ei, s-au adus chiar şi muzicieni pentru cei afectaţi de mişcare. S-au propus numeroase teorii în privinţa  acestui eveniment bizar, inclusiv otrăvire, epilepsie, tifos, boală psihogenă în masă şi chiar ritualuri religioase coordonate din secret, dar până în ziua de azi nu este nici o lămurire a acestui eveniment istoric bizar.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate