Sari la conținut

[Crypto] Piața crypto scade dramatic – Lichidări de 1,2 miliarde de dolari în contracte Futures


b0rn0key

Postări Recomandate

Există o mare vărsare de sânge pe piața criptomonedelor astăzi, condusă de Terra (LUNA) și scăderea sa de 99% după prăbușirea perechii valutare stabile UST. În același timp s-au produs lichidări masive de sute de milioane de dolari a contractelor futures bazate pe crypto.

Nicio altă monedă nu a suferit la fel de mult ca LUNA, dar valutele și tokenurile importante precum Avalanche, ApeCoin, Solana, Shiba Inu și Cardano au înregistrat scăderi semnificative de două cifre în această zi.

photo_2022-05-12_20-21-36.jpg.webp

Terra Luna a scăzut cu 99% în ultimele 24 de ore | coinmarketcap

Potrivit CoinMarketCap, Avalanche (AVAX) este unul dintre pierzătorii principali ai zilei, scăzând cu 35% până la aproape 24 de dolari, cel mai mic preț încă din august 2021. El nu este singurul altcoin major care suferă astăzi. Solana (SOL) a scăzut cu aproape 30% în ultimele 24 de ore la aproximativ 45 de dolari. Solana a scăzut sub 50 de dolari pentru prima dată din august anul trecut.

Cardano (ADA) a scăzut cu 25% la data scrierii acestui articol, până la 0,45 dolari, atingând minimele observate ultima dată în februarie 2021. Între timp, Polkadot (DOT) a scăzut cu aproximativ 24% în ultima zi, până la aproximativ 8 dolari, coborând la minime neobservate din ianuarie 2021.

Memecoin-urile, care sunt deja renumite prin volatilitatea lor, scad greu și astăzi, dar nu mai rău ca alte monede de top. Shiba Inu (SHIB) a pierdut 27% în ultima zi, iar Dogecoin (DOGE) a scăzut cu 23%, până la 0,08 dolari, ultima dată a văzut așa minim acum 13 luni.

ApeCoin (APE), moneda digitală a ecosistemului Bored Ape Yacht Club, se prăbușește rapid, pierzând 20% din valoarea sa în ultimele 24 de ore până la prețul actual de aproximativ 6 dolari. La moment este într-o scădere de 85% de la un vârf de 39,40 dolari atins după lansarea sa în martie.

În general, piața cripto a scăzut cu 15% în ultimele 24 de ore, iar Bitcoin a scăzut cu 6% până la prețul actual cu puțin sub 28.200 dolari. Ethereum, cea mai renumită platformă pentru NFT și aplicații descentralizate (dapps), a scăzut cu aproximativ 10%, până la aproximativ 1.750 de dolari.

Lichidări de 1.2 miliarde de dolari pe piața crypto Futures

Contractele futures Ether au dus la pierderi imense care au rezultat în lichidări masive în ultimele 24 de ore, deoarece piața crypto a pierdut peste 16% din capitalizarea totală.

Lichidările de criptomonede au loc atunci când un investitor nu are suficiente fonduri pentru a finanța un ordin în marjă – sau un ordin suplimentar de garanție cerut de bursă pentru a menține poziția de tranzacționare finanțată. Ele sunt deosebit de comune în tranzacționarea cu risc ridicat datorită volatilității ridicate a activelor. Se găsește atât în tranzacționarea în marjă, cât și în tranzacțiile futures.

Traderii Ether au pierdut 333 de milioane de dolari în lichidări, deoarece ETH a scăzut cu peste 22%, coborând sub 1.800 de dolari. A fost cea mai mare valoare lichidată din futures, traderii Bitcoin suferind o pierdere de 330 de milioane de dolari, iar în contractele futures deschise pe LUNA Terra a fost înregistrată o pierdere de 130 de milioane de dolari.

photo_2022-05-12_20-16-35.jpg.webp

Ethereum a văzut scăderi de 2 cifre în ultimele 24 de ore, prețul ajungând la un minim de 1750 de dolari per coin | coinmarketcap

Pierderile au depășit 1,2 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, cele mai mari din acest an. Asta s-a întâmplat pe măsură ce criptomonedele majore au scăzut brusc. Bursa de criptomonede OKX a înregistrat lichidări de 393 de milioane de dolari, cea mai mare dintre crypto exchange-uri, urmată de Binance cu 389 de milioane de dolari și Bybit cu 155 de milioane de dolari.

Datele arată că 83% din toate contractele futures au fost de cumpărare (LONG) traderii pariind pe prețuri mai mari, în ciuda slăbiciunii pieței generale de la începutul acestei săptămâni. O mare parte a riscului sistemic a provenit de la terraUSD (UST), o monedă stabilă emisă de Terraform Labs care s-a destabilizat și a căzut mult sub prețul dolarului american pe care îl urmărea. Această întâmplare a avut un efect de cascadă asupra platformelor financiare descentralizate (DeFi) care operează pe Terra.

Eșecul UST este probabil să se răspândească pe piața mai largă, cu îngrijorări legate de inflație, alimentând o scădere a prețurilor criptomonedelor.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A fost un atac. Citadel/Blackrock a imprumutat 100.000 de BTC de la Gemini. A vandut 25.000 BTC un pic sub pretul pietei pentru a cumpara UST de la Terraform Labs, stiind ca Do Kwon vrea sa isi ridice rezervele de BTC la 10 miliare de dolari (avea doar 2,3 miliarde de dolari in BTC) pentru a putea sustine UST si LUNA. Dar aici a venit manevra, imediat de Citadel/Blackrock a intrat in posesia UST au vandut masiv trangand pretul in jos si creeand panica in randul investitorilor. LFT (Luna Foundation Guard) s-a vazut nevoita sa vanda BTC pentru a stabiliza UST (de care LUNA e strans legata) la un pret mult mai mic. Din pacate daunele au fost deja facute si panica a fost instalata, asadar totul s-a dus canal. Bineinteles ca atat Gemini cat si Citadel/Blackrock au negat vehement acuzatiile. Oricum ar fi fost si oricne ar fi fost in spatele atacului va avea un impact major pe piata crypto. Daca un stablecoin (UST) care era in top 10 si vazut ca unul din cele mai sigure a picat in halul asta increderea populatiei in a investi in crypo s-a dus la vale groaznic....Ce se va alege? Inca nu stim, e prea devreme. 

>SURSA<

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate