Sari la conținut

[Mister]Semnalul „Wow!”


Ryuu.

Postări Recomandate

cele-mai-mari-mistere-6_compressed.jpg

Ultima mențiune din lista noastră cu cele mai mari mistere este așa-numitul „semnal Wow”. Într-o noapte de vară din 1977, Jerry Ehman, voluntar al SETI („Programul pentru Căutarea Inteligenței Extraterestre”) a înregistrat cea mai solidă dovadă a existenței vieții extraterestre din istoria omenirii.

Ehman scana unde radio din spațiul cosmic, după cum îi cerea datoria sa de voluntar. El spera să găsească un semnal transmis de extratereștri inteligenți.

În acea noapte, a avut parte de o mare surpriză. A recepționat un semnal care a durat 72 de secunde, cea mai lungă durată pe care aparatul lui Ehman putea s-o măsoare.

Semnalul pare a fi venit din Constelația Săgetătorului, de lângă o stea numită Tau Saggittari, aflată la 120 de ani-lumină distanță.Puternic impresionat de acest eveniment, Ehman a scris doar ”Wow!” pe foaia cu semnalul tipărit.

Astfel, evenimentul a devenit cunoscut drept „Semnalul Wow”.

De ce acest semnal este atât de deosebit? Fiindcă avea frecvența necesară ca să nu fie interpretat drept zgomot (semnale radio naturale) de un eventual receptor.

Cu alte cuvinte, dacă am trimite un semnal în univers ca să comunicăm cu o rasă extraterestră, aceasta este exact frecvența pe care am folosi-o. În pofida evenimentului incredibil, toate încercările de a localiza din nou semnalul au dat greș. Astfel, s-au creat multe confuzii și controverse în ceea ce privește originea și sensul semnalului.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate