Sari la conținut

[Mister] Misterul camerelor secrete din Marea Piramidă


Demon

Postări Recomandate

 

4-pyramids-of-giza-egypt-20.jpg

 

Marea Piramidă de la Giza din Egipt, care este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, nu și-a dezvăluit încă toate enigmele, deși ea a fost construită din secolul al XXVI-lea î.Hr. Acum, o echipă de arheologi plănuiește să scaneze structura cu raze cosmice, pentru a putea ”vedea” toate camerele secrete din interior.

Misiunea Explore the Great Pyramid (EGP), care adună mai mulți cercetători de la Universități din Statele Unite, Marea Britanie și Egipt, va folosi tomografia cu muoni pentru a crea imagistica Marii Piramide și de a vizualiza tot ce se află ascuns în înăuntrul uriașei construcții, potrivit Universe Today.
 

Marea Piramidă de la Giza este mormântul faraonului Khufu, cunoscut și sub numele de Keops. Ridicarea structurii a durat aproximativ 27 de ani și a adunat numai puțin de 2,3 milioane de blocuri de piatră, o combinație de calcar și granit, ce cântăresc aproximativ 6 milioane de tone.

Piramida și pământul de sub ea conțin diferite camere și pasaje. Camera lui Khufu se află aproximativ în centrul structurii. În ultima vreme, echipele de arheologi au folosit câteva metode de înaltă tehnologie pentru a sonda mai riguros interiorul piramidei.

La sfârșitul anilor ’60, fizicianul american Luis Alvarez și echipa sa au folosit tomografia cu muoni pentru a scana interiorul. În 1969, el a anunțat că au examinat 19% din piramidă și nu au găsit camere noi.

În 2016-2017, echipa ScanPyramids a folosit tehnici non-invazive pentru a studia Marea Piramidă. Descoperirea care a fost făcută atunci s-a numit ”marele vid”, un gol masiv deasupra marii galerii.


 

Ce sunt muonii folosiți la scanarea piramidei?

Muonii sunt niște raze cosmice, care sunt create atunci când particulele de înaltă energie intră în atmosfera Pământului. Ei sunt instabili și se descompun în doar câteva microsecunde.

Ei călătoresc aproape cu viteza luminii și pot pătrunde adânc în orice structură, fără a o deteriora. Există o sursă nesfârșită de muoni din razele cosmice care bombardează constant Pământul.

Noua misiune Explore the Great Pyarmid va utiliza tot tomografia cu muoni, pentru a descoperi camerele secrete din interiorul piramidei, care nu au fost găsite pănă acum, așa cum a făcut și ScanPyramids. Dar EGP susțiune că sistemul lor de scanare cu muoni este de 100 de ori mai puternic decât cel utilizat anterior, în altă cercetare.

 

Plănuim să lansăm un sistem telescop care să aibă o sensibilitate de 100 de ori mai puternică decât echipamentul folosit recent la Marea Piramidă. El va realiza o scanare din aproape toate unghiurile și va produce pentru prima dată o imagine tomografică adevărată la o structură atât de mare”, au scris cercetătorii de la Laboratorul Fermi, Universitățile Virginia, Chicago, Yale din Statele Unite, Oxford din Marea Britanie și Cairo, Egipt în lucrarea lor publicată recent în revista Arxiv.

EGP va folosi senzori de telescop foarte mari, în diferite pozițiii în afara Marii Piramide. Detectoarele vor fi asamblate în containere cu temperatură controlată, pentru a facilita transportul.

Fiecare unitate va avea 12 metri lungime, 2,4 metri lățime și 2,9 metri înălțime. ”Misiunea EGP adoptă o abordare diferită a imaginii structurilor mari cu muoni de raze cosmice. Utilizarea telescoapelor cu muoni la Marea Piramidă de la Giza, poate produce imagini cu o rezoluție mult mai mare datorită numărului mult mai mare de muoni detectați”, au spus experții.

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate