Sari la conținut

[Mister] FENOMENUL „MORMINTE RĂTĂCITOARE”


Demon

Postări Recomandate

image-62381.jpg




 

Oamenii s-au dus la cimitir pentru a vizita unul dintre cei dragi decedați și au descoperit brusc că mormântul dispăruse undeva. Și mai târziu au găsit-o într-un loc complet diferit. Cazuri similare au fost întâlnite de câteva secole. Și totuși nimeni nu poate explica de ce mormintele uneori „rătăcesc” din loc în loc …

În secolul al XV-lea. în orașul Linz (Austria) în înregistrările arhivistice ale Bisericii Sf. Toma a fost înregistrat un caz când mormântul burghezului Stetenberg a dispărut din cimitirul orașului. Ulterior a fost descoperită într-o altă parte a cimitirului, ceea ce a provocat o reacție violentă din partea superstitioșilor locuitori ai orașului.

Orășenii au decis că nefericitul Stetenberg s-a angajat în vrăjitorie, magie neagră în timpul vieții sale, iar acum cenușa sa nu-și poate găsi liniștea. Mormântul a fost deschis în prezența unor vârfuri uriașe, rămășițele au fost scoase din sicriu și arse solemn în fața unei mulțimi uriașe, iar groapa cu cenușa a fost aruncată cu pietre și o cruce de aspen a fost așezată deasupra - așa au făcut cu morții, suspectați de vrăjitorie în acele zile …

În 1627, mormântul lui Pedro Asuntos, care a murit cu mulți ani în urmă, a fost mutat misterios în orașul spaniol Cuenca. Cu această ocazie, Inchiziția a început o investigație, dar vinovatul nu a fost niciodată identificat … Au aflat doar că mormântul a fost mutat împreună cu solul în care se afla sicriul putrezit.

În anii 40. Al XVIII-lea. lângă orașul german Ravensburg, pe malul râului, doi păstori care conduceau o turmă au dat peste un mormânt cu o piatră funerară. Înainte de asta, au trecut de multe ori, dar nu au existat deloc înmormântări în acest loc. Pe piatră a fost sculptată o inscripție: „Aici se odihnește Christina Bauer, enoriașă a Bisericii din Ravensburg”.

Păstorii s-au îndreptat imediat către preotul bisericii locale. El, apărut la mormânt, a fost nespus de surprins: s-a dovedit că o cunoștea pe Christina Bauer drept una dintre cele mai zeloase enoriași. A fost înmormântată într-un loc proeminent din cimitirul bisericii pentru contribuția sa monetară mare la tezaurul bisericii.

Preotul și păstorii au venit la cimitir, dar acolo, pe locul mormântului Christinei Bauer, au găsit o bucată de pământ complet goală și plană! După un timp, în fața multor martori, au fost efectuate săpături în ambele locuri și, contrar bunului simț, cenușa lui Bauer a fost găsită nu în cimitir, ci într-un sicriu sub o piatră funerară de pe malul râului!

Preotul a stropit sicriul decăzut și rămâne cu apă sfințită și a anunțat că, dintr-un anumit motiv, Dumnezeu a vrut acest lucru și a poruncit să nu mai atingă rămășițele, să le lase acolo unde au fost transferate.

Video promotional:

Localnicii superstițioși au încercat de atunci să ocolească acest mormânt, considerând-o pe Christina o vrăjitoare. În timpul primului război mondial, o coajă a lovit piatra funerară și a distrus mormântul. În mod clar, Christine Bauer nu era destinată să aștepte pacea în lumea următoare!

În 1895, în SUA, mormântul căutătorului de aur David Lowry, care a murit acum mai bine de treizeci de ani, s-a mutat inexplicabil șase sute de metri împreună cu piatra funerară.

O poveste uimitor de neînțeles s-a întâmplat în toamna anului 1928. În acel an, Sir Arthur Hazelm s-a trezit trecând prin micul oraș scoțian Gleneesville. Fratele bunicului său, Sir Roger Hazelm, a fost îngropat în cimitirul local în urmă cu aproape șaptezeci de ani.

În tinerețe, Roger a început o ceartă cu tatăl său, a căzut din favoare, a fost dezmoștenit și expulzat de acasă. Tânărul zbuciumator a rătăcit în jurul lumii foarte mult timp până a găsit pacea în sărăcie și libertate la cimitirul local din Glensville.

De-a lungul timpului, a devenit o tradiție ca hazlemii să-i viziteze mormântul, iar ultima dată când Arthur a fost aici acum cel puțin cinci ani. Cu toate acestea, în memoria sa, el a păstrat locația mormântului lui Roger, și-a amintit și piatra funerară vecină cu un înger sculptat în granit.

Intrând în cimitir, s-a întors imediat la dreapta și a mers de-a lungul cărării care înconjura cimitirul. Mormântul lui Roger trebuia să fie chiar la capăt, lângă gard. Dar ea nu era acolo!

Locul unde a fost odată mormântul a fost un loc plat, acoperit. Arthur putea să jure că memoria lui nu i-a dat greș. Iată o piatră funerară cu un înger, iar aici, la doi metri distanță, se afla mormântul lui Roger și și-a amintit-o perfect!

Paznicul nu-și putea da seama deloc despre mormântul dispărut, iar Sir Arthur nedumerit se întoarse spre municipalitate. Singurul mod în care îl puteau ajuta acolo era să găsească vechea schemă a amplasării mormintelor.

Diagrama a confirmat că Sir Arthur nu s-a înșelat și căuta unde era nevoie. Cineva și-a amintit de fostul paznic al cimitirului Peter Fergusson. Bătrânul a fost găsit și și-a amintit că de mai multe ori mormântul lui Sir Roger i-a venit peste ochi și ultima dată a fost acum patru ani.

S-a dus cu Arthur la cimitir, a rătăcit mult timp în jurul pietrei funerare cu un înger și și-a ridicat mâinile consternate: mormântul era aici, dar unde a dispărut, au distrus-o profanatorii de morminte?

Cu toate acestea, bătrânul a găsit încă mormântul lui Roger: era într-un loc complet diferit, la două sute de metri de locul în care Arthur o vizitase în urmă cu cincisprezece ani. Era cu siguranță același mormânt: o mică movilă de pământ, o placă verticală de granit închis în formă de cruce malteză.

Dar cum ar putea fi ea aici? Arthur nu s-a îndoit niciodată un minut că sicriul în sine, îngropat la doi metri în pământ, a rămas în vechiul său loc, doar placa a fost mutată aici, după ce a turnat o movilă pentru camuflaj. Dar în ce scop? Și, în general, cine a avut nevoie să facă o lucrare atât de lipsită de sens și de blasfemie?

Arthur a telegrafiat la Londra mătușii sale, Lady Beryl, care, știa cu siguranță, a vizitat cimitirul Glensville de mai multe ori după el. Câteva zile mai târziu, însăși doamna a sosit și a anunțat public că piatra funerară a fost mutată.

Arthur era ferm convins că doar piatra funerară a fost mutată, iar sicriul în sine a rămas în pământ. Pentru a dovedi acest lucru, a angajat excavatoare și le-a ordonat să sape la locul mormântului dispărut. O gaură adâncă a fost săpată, dar în ea nu s-au găsit urme de sicriu!

Sir Arthur și Lady Beryl erau complet nedumeriți. A rămas să presupunem că mormântul lui Roger într-un cimitir scoțian a fost inițial o ficțiune, că Roger nu a fost niciodată îngropat aici și că descendenții și rudele sale au depus flori și pleoape în spațiul practic gol.

Intrigat, Sir Arthur a decis să continue experimentul și a ordonat săpătorilor să excaveze un mormânt nou, deși era convins că și groapa va fi goală.

Totuși, la o adâncime de un metru și jumătate, lopata excavatorului a lovit în mod neașteptat capacul unui sicriu putred și l-a rupt! Cu multă atenție, au eliberat rămășițele sicriului de odinioară din pământ și au găsit un schelet cu resturi de haine degradate!

Lady Beryl, care a fost prezentă la săpătură, a cerut să examineze degetele mâinii. Conform tradiției familiei, Sir Roger, fără să decoleze, purta un inel din argint indian cu monograme de aur R și H. Sir Arthur, încrezător că înmormântarea descoperită nu are nicio legătură cu strămoșul său, a coborât personal în groapă.

Pe degetul inelar atârna chiar inelul pe care Lady Beryl îl descrisese atât de atent!

Îndoiala a dispărut - au dezgropat mormântul lui Roger Hazelm. În plus, săpătorii cimitirului au jurat că nu ar putea fi vorba de cineva, ca să nu mai vorbim de ei înșiși, săpând un sicriu dintr-un vechi mormânt și transferându-l în unul nou.

Înmormântarea lui Roger, după cum au confirmat experții, a fost întotdeauna aici (!), Fragmentele sicriului și oasele scheletului au fost atât de ferm „lipite” în pământ încât practic nu s-au separat de sol.

Sir Arthur a trebuit să fie de acord cu acest fapt. Presupunerea că cineva trebuie să se mute într-un loc nou nu doar crucea de piatră funerară, ci și o bucată de sol foarte voluminoasă, împreună cu sicriul și rămășițele lui Sir Roger, a fost complet ridicolă. În plus, o astfel de muncă nu ar putea fi făcută fără a lăsa practic nicio urmă.

Toate ziarele din Marea Britanie au scris multe despre povestea mormântului lui Roger Hazelm la un moment dat, poliția făcea acest lucru, dar nu a fost prezentată nici o versiune plauzibilă.

Iată un incident recent în comunitatea agricolă Foley Creek, vestul Kansasului, SUA. A avut loc la sfârșitul anului 1989. Dimineața devreme, ieșind din casă pentru a verifica efectivele de animale, fermierul Joe Bernie a găsit o movilă de mormânt chiar în mijlocul curții cu o piatră funerară de piatră crăpată!

Urlând de teamă, păstorul de șaizeci de ani s-a repezit în casă și a chemat echipa de poliție. Mormântul a fost examinat. Inscripția de pe placă era complet crăpată, ștearsă și nu putea fi citită.

O glumă crudă a fost exclusă, deoarece următoarea fermă se afla la cinci kilometri distanță, ferma lui Bernie era înconjurată de un gard solid și porțile erau încuiate cu grijă cu încuietori interne.

Când muncitorii au scos placa și au început să dărâme movila mormântului, la o adâncime de aproximativ o jumătate de metru, s-au împiedicat de un sicriu decăzut, cu rămășițele unui schelet uman, înglobat în pământ.

Doar cu ajutorul unui excavator au reușit să îndepărteze cu grijă sicriul cu oasele și să-i transporte câțiva kilometri până la stepă, unde au fost reîngropați într-o groapă adâncă.

A căror rămășițe au fost, cum au ajuns la o fermă situată departe de oraș și de cimitirul său, oamenii de știință nu au putut explica, deși un reportaj foto despre acest misterios incident a circulat în jurul multor mass-media americane.

Cu toate acestea, după cum a devenit deja clar, Joe Bernie nu a fost în niciun caz prima persoană care a fost nedumerită și aproape că a înnebunit când s-a confruntat cu astfel de fenomene.

Dacă presupunem că transferul mormintelor este opera unor păcăleni sau răufăcători necunoscuți, atunci cum au reușit să rămână neobservați? La urma urmei, o astfel de muncă necesită mult timp și efort! Există o altă explicație - magia. Ei spun că „zborul” mormintelor este opera magilor și vrăjitorilor, sau chiar a entităților întunecate necunoscute.

Totuși, ceea ce îi conduce pe civilizați într-o fundătură nu este deloc un secret pentru unele triburi africane, nativi polinezieni și alți păgâni. Înapoi în secolele VI-V. Î.Hr. membrii sectei religioase jainiste considerau că mișcarea spontană a înmormântărilor este un blestem teribil, care nu putea fi salvat decât prin autoîmolire …

Preoții din insulele Pacificului și Polinezia au încă obiceiul, imediat după înmormântare, să toarne peste mormânt din toate părțile cu seva copacului arborelui „magic” sau să o înconjoare cu o margine de scoici sau lut roșu. Acest lucru se face, potrivit lor, pentru ca mormântul „să nu dispară”.

Preoții cultului voodoo negru fac același lucru pe insulele Samoa și Haiti.

Pe Insulele Tongo există un trib în care doar două persoane sunt întotdeauna îngropate într-un singur mormânt. Dacă un mormânt cu un decedat poate „pleca”, atunci cu doi nu poate: dacă sufletul unuia dintre ei vrea să-și schimbe locul, sufletul celuilalt se va opune cu siguranță.

Între timp, membrii unei societăți islamice medievale numite Frații Purității au folosit pământul din astfel de morminte în rituri oculte. Ei credeau că un astfel de pământ are proprietăți mistice și vindecătoare.

Conquistadorul spaniol Pedro de Alvarado descrie cazul curios al deplasării mormintelor preoților incași. El relatează că rămășițele preoților sunt îngropate pe coasta oceanului, iar apoi sunt „transportate” de acolo către un platou de bazalt ridicat, situat la doi kilometri și jumătate de acest loc. Alvarado a văzut cu ochii săi șase morminte pe platou, „strămutate” în acest fel.

Indienii locali credeau că zeii contribuie la asta …

Oamenii de știință moderni tac. Pe cine, în opinia lor, contribuie la transferul mormintelor, nu știu.
 




Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate