Sari la conținut

[Crima] Harold Fredrick Shipman – medicul ucigaş


Ryuu.

Postări Recomandate

Harold Frederick Shipman (14 ianuarie 1946 – 13 ianuarie 2004), cunoscut cunoscuților drept Fred Shipman , a fost un medic generalist englez despre care se crede că este unul dintre cei mai prolifici criminali în serie din istoria modernă . La 31 ianuarie 2000, Shipman a fost găsit vinovat de uciderea a cincisprezece pacienți aflați în grija sa. A fost condamnat la închisoare pe viață cu recomandarea de a nu fi eliberat niciodată . Shipman sa sinucis prin spânzurare, în celula sa de la închisoarea HM Wakefield , West Yorkshire , pe 13 ianuarie 2004, cu o zi înainte de a împlini 58 de ani.

Shipman Inquiry , o investigație de doi ani a tuturor deceselor certificate de Shipman, condusă de Dame Janet Smith , a examinat crimele lui Shipman. Ancheta a identificat 218 victime și a estimat numărul total de victime la 250, dintre care aproximativ 80% erau femei în vârstă. Cea mai tânără victimă confirmată a lui Shipman a fost un bărbat de 41 de ani, deși a apărut suspiciunea că ar fi ucis pacienți de doar patru ani. 

Shipman, care a fost supranumit „Dr Death” și „The Angel of Death”, este singurul medic britanic de până acum care a fost condamnat pentru uciderea pacienților săi, deși alți medici au fost achitați de crime similare sau condamnați pentru infracțiuni mai mici. taxe. 

                                                                                                                                              image.png.8fb0501030ca748e0522f7065692e044.png

Viața timpurie și cariera

 

Harold Frederick Shipman s-a născut la 14 ianuarie 1946 pe proprietatea consiliului Bestwood  din Nottingham , Nottinghamshire , al doilea dintre cei trei copii ai lui Harold Frederick Shipman (12 mai 1914 – 5 ianuarie 1985), șofer de camion și Vera Brittan ( 23 decembrie 1919 – 21 iunie 1963). Părinții săi din clasa muncitoare au fost metodiști devotați . Când a crescut, Shipman a fost un jucător de rugby desăvârșit în ligile de tineret.

Shipman și -a trecut peste 11 ani în 1957, mutându-se la High Pavement Grammar School, Nottingham, pe care a părăsit-o în 1964. A excelat ca alergător de distanță, iar în ultimul an de școală a servit ca vice-căpitan al echipei de atletism. Shipman a fost deosebit de apropiat de mama sa, care a murit de cancer pulmonar la vârsta de 17 ani . Moartea ei a survenit într-un mod similar cu ceea ce a devenit mai târziu propriul modus operandi al lui Shipman : în etapele ulterioare ale ei. boala, i s-a administrat morfina acasa de catre un medic. Shipman a văzut cum durerea mamei sale s-a diminuat, în ciuda stării ei terminale, până la moartea ei, pe 21 iunie 1963. La 5 noiembrie 1966, s-a căsătorit cu Primrose May Oxtoby; cuplul a avut patru copii.

Shipman a studiat medicina la Leeds School of Medicine , Universitatea din Leeds , absolvind în 1970. A început să lucreze la Pontefract General Infirmary din Pontefract , West Riding of Yorkshire , iar în 1974 a ocupat prima sa poziție de medic generalist (GP) la Centrul Medical Abraham Ormerod din Todmorden . În anul următor, Shipman a fost prins făcând rețete de petidină (Demerol) pentru uz propriu. A fost amendat cu 600 de lire sterline și a mers pentru scurt timp la o clinică de reabilitare a drogurilor din York . A devenit medic generalist la Centrul Medical Donneybrook din Hyde , lângă Manchester, în 1977. 

Shipman a continuat să lucreze ca medic generalist în Hyde de-a lungul anilor 1980 și și-a stabilit propriul cabinet la 21 Market Street în 1993, devenind un membru respectat al comunității. În 1983, a fost intervievat într-o ediție a documentarului de la Televiziunea Granada World in Action despre cum ar trebui tratați bolnavii mintali în comunitate. [16] La un an după condamnarea sa, interviul a fost retransmis la Tonight cu Trevor McDonald .

Proces si inchisoare.

Procesul lui Shipman a început la Preston Crown Court pe 5 octombrie 1999. El a fost acuzat de uciderea a 15 femei prin injecții letale cu diamorfină, toate între 1995 și 1998:

Marie West

Irene Turner

Lizzie Adams

Jean Lilley

Ivy Lomas

Muriel Grimshaw

Marie Quinn

Kathleen Wagstaff

Bianka Pomfret

Norah Nuttall

Pamela Hillier

Maureen Ward

Winifred Mellor

Joan Melia

Kathleen Grundy

Reprezentanții legali ai lui Shipman au încercat fără succes ca cazul Grundy să fie judecat separat de ceilalți, deoarece un motiv a fost demonstrat de presupusa falsificare a testamentului lui Grundy.

La 31 ianuarie 2000, după șase zile de deliberare, juriul l-a găsit pe Shipman vinovat de 15 capete de acuzare de crimă și unul de fals. Domnul judecător Forbes l-a condamnat ulterior pe Shipman la închisoare pe viață pentru toate cele 15 capete de acuzare de crimă, cu o recomandare ca el să nu fie eliberat niciodată , pentru a fi ispășit concomitent cu o pedeapsă de patru ani pentru falsificarea testamentului lui Grundy.  La 11 februarie, unsprezece zile după condamnarea sa, Shipman a fost eliminat de Consiliul Medical General (GMC). Doi ani mai târziu, ministrul de interne David Blunkett a confirmat tariful pe toată durata vieții judecătorului, cu doar câteva luni înainte ca miniștrii guvernului britanic să -și piardă puterea.pentru a stabili termene minime pentru prizonieri. În timp ce autoritățile ar fi putut aduce multe acuzații suplimentare, au concluzionat că o audiere echitabilă ar fi imposibilă având în vedere publicitatea enormă din jurul procesului inițial. În plus, cele 15 condamnări pe viață deja pronunțate au făcut inutile alte litigii. Shipman s-a împrietenit cu colegul criminal în serie Peter Moore în timp ce era încarcerat. 

Shipman și-a negat în mod constant vinovăția, contestând dovezile științifice împotriva lui. Nu a făcut niciodată declarații publice despre acțiunile sale. Soția lui Shipman, Primrose, și-a menținut cu fermitate nevinovăția soțului ei chiar și după condamnarea acestuia. 

Shipman este singurul medic din istoria medicinei britanice găsit vinovat de uciderea pacienților săi. John Bodkin Adams a fost acuzat în 1957 de uciderea unui pacient, pe fondul zvonurilor că a mai ucis zeci de ani într-o perioadă de zece ani și „posibil a oferit modelul pentru Shipman”; cu toate acestea, a fost achitat . Istoricul Pamela Cullen a susținut că, din cauza achitării lui Adams, nu a existat niciun impuls pentru a examina defectele sistemului juridic britanic până în cazul Shipman.

 

Sursa: wiki

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate