Sari la conținut

[Mister] Piramidele Egiptene Partea VII


Demon

Postări Recomandate

03-Column_base_in_the_shape_of_a_double_




Stele de marmură atic (c. 530 î.Hr.)

După cum am înțeles, este o imagine destul de comună pentru lumea antică. Se găsește în Grecia, în nordul Africii, în general, oriunde au trăit vechii „greci”?

 

Baza coloanei este sub forma unui sfinx dublu. Din Sam "ala. Secolul al VIII-lea î.Hr. Muzeul Orientului Antic, Istanbul

Călători antici și istorici care au descris piramidele egiptene

Cartea menționează oameni care au văzut toate aceste piramide și sfincși înainte de distrugere. Acest Strabon- (64/63 î.Hr. - 23/24 d.Hr.) - istoric antic și geograf al Greciei romane. Autorul „Istoriei” (neconservat) și a păstrat aproape în totalitate „Geografia” în 17 cărți, care servește drept cea mai bună sursă pentru studiul geografiei lumii antice. Ceva îmi spune că Istoria lui, care nu a supraviețuit, a fost mult mai interesantă decât cele 17 volume care au supraviețuit. Așa cum se întâmplă de obicei. Avsonius, poetul și retorul roman antic care a descris Sfinxul distrus, a trăit aproximativ în secolul al IV-lea e.n. (toate datele sunt oficiale, și nu este un fapt că sunt corecte, dar nu avem altele). Jean de Thévenot(Jean de Thévenot) - cel mai apropiat de vremea noastră, care trăiește în secolul al XVII-lea călător francez în Orient, renumit pentru notele sale de călătorie. Adesea, în textele care descriu piramidele există nume Diodorși Pliniu:

Rezistența structurilor de acest tip, de formă conică, ca o torță, are acest avantaj față de toate celelalte structuri care sunt cunoscute de o mie de ani de pe vremea lui Diodor. Încă păstrate, ele sunt deasupra forțelor timpului, care preferă să-și piardă memoria acestei structuri decât să o distrugă. Pentru că de pe vremea lui Pliniu, omul nu a putut afla nimic mai concret despre fondatorii lor.”

Diodor sicilian(latină Diodorus Siculus; aproximativ 90 - 30 de ani î.Hr.) - un istoric și mitograf grec antic originar din Agyria siciliană.

Pliniu cel Bătrân(între 22 și 24 d.Hr. - 79 d.Hr.) - Scriitor erudit roman antic. El este cel mai bine cunoscut ca autor al Istoriei naturale, cea mai mare lucrare enciclopedică din antichitate; celelalte lucrări ale lui nu au supraviețuit până astăzi. A fost unchiul lui Gaius Plinius Cecilius 2, cunoscut sub numele de Pliniu cel Tânăr.

Nu știu când a trăit de fapt Diodor, dar Pliniu, după părerea mea, a trăit în jurul secolului al XV-lea.

Construirea piramidelor

Din descrierea „Schițe ale arhitecturii istorice”:

„Știm că 360.000 de oameni au lucrat 20 de ani la cea mai mare piramidă, conform lui Herodot [care are doar 100.000 de acțiuni]: 10 ani pentru a pregăti pietre și materiale, 10 ani pentru a construi o piramidă. Cel mai mare, al cărui perimetru îl depășește pe al doilea cu 51 de picioare cubi, a fost singurul cu intrare găsit. Monseniorul Thévenot a numărat 208 trepte, dintre care majoritatea au o înălțime de 3 picioare (0,9 m).

Mă întreb de unde au adus atât de mulți oameni să construiască piramida? Și unde ar putea fi cazați? Aceasta este aproximativ populația orașului Vladimir sau Arhangelsk. Sau ați calculat numărul total de constructori pe toată perioada de construcție și nu angajarea simultană a acestora în construcții? Wikipedia în limba rusă oferă o cifră de 100.000 de persoane. Alte Wikipedia nu menționează deloc numărul de constructori. Rezultatele măsurătorilor moderne pentru cea mai mare piramidă:

„Volumul său inițial a fost de 2.520.000 de metri cubi; acum este cu aproximativ 170.000 de metri cubi mai puțin, deoarece piramida a fost folosită ca carieră de secole. Pentru construcția ei au fost folosite circa 2.250.000 de blocuri de piatră, fiecare având un volum mai mare de un metru cub; acest material ar fi suficient pentru a construi un oraș cu o sută de mii de locuitori. Greutatea sa este de 6,5-7 milioane de tone. Dacă ar fi gol, ar include un lansator de rachete spațiale. Potrivit experților, nici măcar o bombă atomică aruncată asupra Hiroshima nu ar fi distrus-o.”

Orașul cu 100.000 de locuitori nu este mic. Este cu adevărat suficient volumul de material dintr-o piramidă pentru a construi un astfel de oraș? Am decis să calculez câți Hrușciov se vor potrivi în această piramidă (după volumul de material). Am luat o alee standard cu 5, i.e. pentru 100 de apartamente, iar pentru aproximativ 300 de chiriași - aproximativ. Volumul de materiale cheltuit pentru o astfel de casă (92x12x16m), iarăși aproximativ, este de 5 mii. m3. Acestea. într-o piramidă sunt aproximativ 504 astfel de case, sau 151.200 de locuitori .... Nu îmi vine să cred, dar se pare că am calculat totul cu siguranță. Și asta este doar o piramidă. Și sunt 3. Să fie mai mici, dar pentru 100 de mii există un oraș cu infrastructură completă: magazine, școli, grădini etc. suficient.

Despre posibilitatea distrugerii piramidei atomice bombă si in general, oricare ar fi cataclismul, acesta va fi discutat mai jos. Între timp, să calculăm orele de lucru, presupunând că oamenii au lucrat 12 ore pe zi fără zile libere, obținem: 12x365x20 = 87.600 Se dovedește că s-au cheltuit 2,4 minute pentru fabricarea unui bloc. În prezent, unii cercetători cred că blocurile nu au fost tăiate în carieră, ci au fost turnate din beton. Dar este atât de ușor?

Da, nu este nevoie să ridicați blocuri care cântăresc mai mult de 2 tone la o înălțime de peste 100 m, dar trebuie totuși să extrageți material pentru fabricarea betonului, să îl șlefuiți, apoi să îl amestecați, să îl diluați cu apă, să faceți un cofraj, să turnați beton în ea și tamponați-l. În prezent, există fabrici de beton armat pentru fabricarea betonului, se folosește un cadru metalic pentru cofraj, iar vibratoarele electrice sunt folosite pentru batere. Cu toate acestea, 10 ani pentru construcția unei mari facilități astăzi este o perioadă normală. Pentru claritate, o fotografie a piramidei:



04.jpeg


Revin cu partea 8




 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate