Sari la conținut

[Mister] Piramidele Egiptene Partea VI


Demon

Postări Recomandate

01-piramidy.jpg


Continuăm studiul monumentelor arhitecturale antice folosind surse antice. În articolele anterioare, Templul lui Solomon și Babilonul antic au fost considerate conform descrierii date în cartea „Schițe de arhitectură istorică: în imaginile diferitelor clădiri celebre, antichități și popoare străine, din cărți de istorie, monede comemorative, ruine, cu adăugarea unor descrieri adevărate pentru vizualizare”, 1725 anul publicării. Ne vom începe studiile despre piramidele egiptene cu ea. Cartea oferă o ilustrare a acestor piramide cu text explicativ:
Egipt

A Cea mai mare dintre piramide, construită de 360.000 de oameni în decurs de 20 de ani.
B al doilea, puțin mai mic
CU cel mai mic care nu are intrare, ca al doilea
D rămășițele sfinxului colosal
Eîntreg sfinxulTrebuie înțeles că acele ruine ale colosalului sfinx nu au ajuns în vremea noastră și nu putem vedea decât sfinxul care era intact la începutul secolului al XVIII-lea, adică. la mo

entul scrierii acestui articol. Începe descrierea:

„A doua minune a lumii este egipteana și, practic, cele trei care au rămas, pe care arabii le numesc munții Faraonului. Sunt situate la aproximativ 3 leghe (aprox. 13,3 km) de Cairo pe o câmpie nisipoasă situată pe o bază stâncoasă. Distanța lor de la unul la altul este de aproximativ 200 de pași. Domnul Thevenot nu crede că cel mai mic dintre ei a fost din ce în ce mai mare. Cu toate acestea, conform descrierii lui Strabon, care a văzut-o, se are impresia că era mult mai magnifică decât este acum”.

Scrie: „cei 3 care rămân”. Pe vremea noastră, lângă cele trei mari mai există încă 6 piramide mici, 3 lângă piramida lui Keops și 3 lângă piramida Menkaur, numite piramide însoțitoare. În această carte nu este menționat numărul de piramide mici. Într-o altă carte, publicată cu 61 de ani mai devreme, despre care vom discuta mai jos, se spune că piramidele de pe acest platou de lângă Cairo au fost 17 ... Dar, sunt trei mari. Aceasta înseamnă că restul micilor piramide au fost distruse. La fel și al doilea sfinx.

Sfinx înaripat
 

Descrierea sfinxului distrus oferită în această carte:
 

„La câțiva pași de cea de-a doua Piramidă", găsim alături de alte piramide mici și uimitorul cap al Sfinxului, sculptat în piatră pe o bază proporțională cu această figură colosală. Trebuie să fi fost întreagă o dată; deoarece Pliniu ne oferă lungimea sa de 143 de picioare (43 m), înălțimea de la burtă până la vârf este de 62 de picioare (19 m), iar circumferința capului este de 102 picioare (31 m). Pentru a oferi mai multe informații cititorului, vă prezentăm figura Sfinxului roman după descrierea lui Ausonius: „Sfinxul cu aripi de pasăre, labele de fiară, chip de fată. Și în depărtare, Sfinxul egiptean fără aripi.” Acest verset următor este o traducere din greacă care lăuda piramidele: „Piramidele stau liniștite pe pământul Nilotidelor, constelația de aur a Pleiadelor în fața lor”.

Pentru traducerea ultimei fraze , nu sunt foarte sigur, dar cu siguranță ceva are legătură cu piramidele situate pe pământul egiptean și cu constelația Pleiadelor. Aceasta este expresia în latină: „Pyramides, sèd adhuc terra Nilotide tangunt Aurea Pleïadum sidera fronte suâ”. Poate cineva poate traduce mai bine? Se pare că sfinxul a rămas intact fără aripi. Iar cel cu aripile a fost complet distrus. A existat un astfel de sfinx în mitologia greacă: „un monstru cu cap de femeie, labele și trup de leu, aripi de vultur și coadă de taur, personaj din legenda lui Oedip”. Și arăta cam așa:

02-Sphinx_MET_11.185.jpg

Revin cu partea a saptea  !
[/url=https://choposochi.ru]Sursa[/url]

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate