Sari la conținut

[Stiri Lume] Președintele PSD consideră că România ar trebui să renunțe la starea de alertă Covid


Santiago.

Postări Recomandate

Președintele PSD consideră că România ar trebui să renunțe la starea de alertă Covid

  • 💫 Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că - după părerea sa personală - în România ar trebui să se renunțe la starea de alertă care a fost impusă pentru limitarea cazurilor de infectare cu Covid-19.

➡️ ”Vă spun părerea mea. Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție pe zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie. Dar stare de alertă pe pandemie, părerea mea că nu mai trebuie prelungită.” - a spus Ciolacu.

➡️ El a precizat faptul că nu a discutat despre ridicarea stării de alertă în România nici cu premierul Nicolae Ciucă, dar nici cu colegul său de partid, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

➡️ De altfel, acesta din urmă a declarat într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății - după ce a fost întrebat despre relaxarea restricțiilor Covid - că o primă măsură va fi renunţarea la măşti în exterior.

  • Ridicarea stării de alertă în România, deși populația nu este vaccinată

➡️ Președintele PSD a dat exemplul țărilor din Europa, care au început, pe rând, să renunțe la restricțiile Covid.

➡️ Întrebat, însă, de jurnaliști, dacă România se poate compara cu aceste țări din punctul de vedere al populației vaccinate, Ciolacu a spus că românii s-au imunizat ... prin boală.

➡️ Marcel Ciolacu: ”Când eram în opoziție tot timpul am comentat că eram defazați de restul Europei. Cred că trebuie să intrăm în aceeași logică ca restul Europei.”

  • Reporter: Suntem la fel de vaccinați ca restul Europei?

➡️ Marcel Ciolacu: ”Nu, dar avem o imunitate, pentru că ne-am îmbolnăvit. Cred că o depășim la restul Europei. În București cred că s-a depășit deja 80 %. Și știți foarte bine că am fost unul dintre cei mai mari susținători ai vaccinării și cred în continuare că cel puțin o doză ar trebui să vaccineze”.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate