Sari la conținut

[Stiri IT] Prețurile SSD-urilor ar putea crește în urma unei contaminări la fabricile Western Digital


Demon

Postări Recomandate

Western-Digital-WD_Black-SN750.jpg



 

Încă de când a început criza de semi-conductori, unele dintre puținele produse care nu au fost afectate sunt memoriile flash și produsele bazate pe acestea. Însă asta s-ar putea schimba, întrucât Western Digital a anunțat că nu mai puțin de 6.5 exaocteți de memorii flash au fost contaminate în două fabrici din Japonia.

Conform unui comunicat de presă venit direct de la Western Digital, dauna este imensă iar cei 6.5 exaocteți sunt doar o estimare, întrucât suma reală este mult mai mare. Ca să punem în perspectivă puțin, capacitatea asta se traduce in 7 milioane de teraocteți, ori 7 miliarde de gigaocteți (7.000.000.000 GB). Adică o grămadă de memorie NAND care nu va putea fi folosită pentru SSD-uri, telefoane, carduri de memorie și stick-uri USB. Cei de la Bloomberg au estimat că daunele însumează nu mai puțin de 16 exaocteți.
 

Nu doar Western Digital vor fi afectați de această contaminare
 

Această situație are un potențial dezastruos pentru întreaga piață de produse bazate pe memorie flash. Western Digital este unul dintre cei mai mari producători din lume, iar pierderea unui stoc atât de mare înseamnă că toată cererea se va îndrepta spre alți producători. Însă mai există un tăiș al acestei săbii, întrucât bișnițarii ar putea vedea în această situație dificilă, o oportunitate să cumpere produse în masă pentru a le vinde mai târziu la prețuri mari.

Și nu cred că trebuie să ne întrebăm dacă această situație va provoca o criză, ci mai de grabă, când va provoca o criză? Dacă vreți să vă cumpărați stocare în plus, cred că ăsta este momentul bun, întrucât viitorul ar putea fi extrem de întunecat (cel puțin o perioadă) pentru piața de SSD-uri și medii de stocare externe.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate