Sari la conținut

[Stiri IT] Intel Arc Alchemist și-a făcut apariția într-un video


Demon

Postări Recomandate

Intel-Arc-Alchemist-Video-Leak-780x470.j


 

Pasionații de gaming și hardware au  motive de bucurie după un 2022 care a început în forță, însă unul dintre cele mai importante momente din istoria industriei este pe cale să se materializeze. Intel se va alătura celor de la NVIDIA și AMD în lupta pentru cel mai bun producător de plăci video, ori mai de grabă, se va lupta pentru a doua poziție, întrucât zidul verde nu va cădea foarte ușor.

Debutul producătorului american în piața de plăci video dedicate va fi marcat de lansarea lui Intel Arc Alchemist. Nu se știu foarte multe despre ea în acest moment, astfel orice informație este interesantă. Astăzi avem ocazia să o vedem într-o filmare care a apărut pe Twitter. Nu se știe sigur cine a postat-o, dar la cum funcționează internetul în perioada asta, nu prea mai există zvonuri, ci doar informații neconfirmate.

 



 

Începând de la cutia de carton maro, până la scârțâitoarea albă din interior și răcirea plăcii, totul pare destul de generic în acest moment. Asta indică că nu ne uităm la o variantă finală a plăcii, ci probabil la un Engineering Sample sau ceva dedicat dezvoltatorilor de software care vor să-și optimizeze aplicațiile sau jocurile pentru Intel Arc Alchemist. Chiar și așa, putem intui câteva chestii. Vedem interfața I/O cu cele trei DisplayPort-uri și un singur HDMI, cât și alimentarea formată din doi conectori 6-pin și 8-pin. Asta înseamnă că placa va avea un consum de până la 300W.

Zilele trecute am văzut și PCB-ul plăcii, ba chiar la calitate destul de mare. În această poză putem vedea opt chip-uri de memorie GDDR6. Placa va avea minim 10 faze VRM, iar ca nivel de performanță, se zvonește că Intel Arc Alchemist s-ar apropia de RTX 3070 Ti de la NVIDIA. Asta nu ar fi un început rău deloc pentru aventura producătorului în lumea plăcilor video.





Intel-Arc-Alchemist-PCB.jpg



Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate