Sari la conținut

[Stiri IT] Părintele PlayStation-ului spune că metaverse-ul este enervant și lipsit de sens


Ciudățel

Postări Recomandate

Creatorul-PlayStation-Ken-Kutaragi-780x470.jpg

 

Nu cred că mai are rost să formulez o introducere cu privire la acest aspect. După ce am aflat și eu ce idei crețe au așa-zișii creatori de conținut și celebrități de pretutindeni cu NFT-uri și metaversuri, nu sunt deloc surprins că tatăl consolei PlayStation și-a exprimat frustrarea în legătură cu nebuniile astea.

Ken Kutaragi este fostul președinte al Sony, considerat părintele consolelor PlayStation, întrucât acesta a fost responsabil nu doar cu primele trei generații mult iubite, ci și cu spinoff-uri precum PlayStation Portable. Kutaragi a părăsit compania în 2007, câțiva ani după ce PS4 a fost lansat, lăsându-și amprenta și asupra altor produse și tehnologii, cum ar fi procesorul de sunet pentru SNES-ul celor de la Nintendo și soluții pentru randarea graficii de pe primul PS.

Revenind la oile noastre din matrice, Ken Kutaragi a stat la un pahar de vorbă cu Bloomberg despre amploarea pe care a luat-o ideea de metaverse. În concepția dezvoltatorului, metaverse-ul nu are aproape nicio valoare, argumentând că „viața reală este extrem de importantă, dar metaverse-ul nu face decât să aducă în prim-plan o realitate alternativă plasată într-o lume virtuală”.

Citat

Ai prefera să fii un avatar dichisit în loc să fii tu însuți, cel din viața reală? Practic, asta nu e cu nimic mai diferit decât site-urile anonime cu message boards [probabil 4chan, hihi]

Metaverse-ul a devenit un subiect la modă odată ce Mark Zuckerberg și-a redenumit imperiul și a început să profite de pe urma sensului acestui termen originar din producțiile SF. Pentru asta este necesar un headset VR și AR, despre care Kutaragi spune că îi izolează pe utilizatori de lumea reală. Pe lângă faptul că i se par extraordinar de enervante, creatorul PlayStation nu este de acord cu aceste gadget-uri.

Metaverse.jpg

 

Metaverse-ul nu este privit cu ochi buni

Desigur, Ken Kutaragi nu este singurul membru al industriei cu astfel de opinii. De exemplu, fondatorul Evernote, Phil Libin, a asociat entuziasmul și frenezia din jurul metaverse-ului cu propaganda comunistă la care acesta a fost expus în timpul Uniunii Sovietice.

Și, desigur, Meta/Facebook nu este singura companie dedicată acestei realități virtuale. Microsoft cu al său Xbox sunt cei mai mari rivali ai japonezilor de la Sony și au anunțat că vor lucra intens la dezvoltarea de astfel de platforme cu ajutorul celor de la Activision, care au fost luați sub aripa gigantului cu doar câteva zile în urmă.

De când Snoop Dogg și-a construit vilă în metaverse și lumea dă o groază de bani ca să-și cumpere teren NFT lângă el, lucrurile parcă au degenerat și mai mult. Sub fațada acestor lumi virtuale dureros de colorate și de diverse se ascunde un iminent pericol, și eu, alături de alții cu capetele pe umeri, începem să ne întrebăm dacă nu cumva asistăm la o continuare a filmului Idiocracy sau poate chiar Don’t Look Up.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate