Sari la conținut

[Crima] Băiatul din cutie - în interiorul misterului înfiorător nerezolvat


Demon

Postări Recomandate

PNVSNDSMLVHEDDTP42WVQMIEKM.jpg


Au apărut mai multe teorii, dar misterul băiatului din cutie a rămas nesoluționat timp de peste 60 de ani.


În Cimitirul Ivy Hill din Cedarbrook, Philadelphia, se află un teren mare, păstrat aproape în întregime acoperit cu animale umplute, donate de familiile locale și de vizitatori. Piatra principală scrie „Copilul necunoscut al Americii”, o amintire permanentă a copilului care se află sub el. A fost găsit mort și singur într-o cutie și nimeni nu l-a putut identifica. Cazul băiatului din cutie a fost una dintre cele mai dezgolitoare crime din Philadelphia, care a împiedicat poliția de peste 60 de ani și, tot azi, a lăsat sute de întrebări fără răspuns.

În 1957, un tânăr vânător de muskrat și-a propus să-și verifice capcanele, așezat lângă un parc situat chiar la nord de Philadelphia. În timp ce traversa peria, a găsit o mică cutie de carton, întinsă pe pământ. Înăuntru era trupul gol al unui băiat, învelit într-o pătură de carouri. Temându-se că poliția îi va confisca capcanele dacă le-a avertizat în cutie, tânărul vânător a ignorat-o și a reluat vânătoarea.

Câteva zile mai târziu, un student care mergea pe șosea a observat un iepuras care alerga pe lângă autostradă. Studentul știa că există capcane în zonă și s-a oprit pentru a se asigura că animalul este în siguranță. În timp ce traversa zăpada căutând capcane, a dat peste cutie. Deși se temea și de interacțiunea cu poliția, studentul le-a raportat cadavrul.

 

Cine a fost băiatul în cutie?

 

Având în vedere că băiatul era tânăr, între trei și șapte ani, poliția era de speranță că va fi identificat rapid. Cu toate acestea, odată ce au văzut trupul, speranțele lor au fost reduse. În timp ce oamenii vor căuta cu siguranță un băiat dispărut, care era sănătos, bine îngrijit și clar iubit, era puțin probabil ca aceștia să caute unul înfricoșat, murdar, subnutrit. Din păcate, băiatul din cutie a fost doar atât.

Părul i s-a îmbrăcat și părea să fi fost tăiat recent, în timp ce buclele din el încă se lipeau de corp. Corpul său era puternic subnutrit și acoperit de cicatrici chirurgicale, mai ales pe gleznă, inghine și bărbie. În ciuda faptului că părea abandonat, poliția îl amprenta, sperând să găsească un meci. Din păcate, nimeni nu a făcut-o.

 

djecak-iz-kutije-glavna.jpg?fit=750,500&

 

Wikimedia Commons Scena crimei în care a fost găsit băiatul din cutie.

 

În următorii câțiva ani, peste 400.000 de fluturași au fost trimiși în zona Philadelphia, precum și în alte orașe din Pennsylvania. S-a făcut o reconstrucție medico-legală și s-a inclus un desen al unui băiat tânăr fericit pe toate afișele. Pliantele au fost postate în secțiile de poliție, oficiile poștale și chiar incluse în plicuri cu facturi de gaze, dar totuși, nimeni nu a prezentat informații.

Locul crimei a fost percheziționat în mai multe rânduri, dar în afară de mai multe articole de îmbrăcăminte pentru copii (toate care nu au dus nicăieri), nu au existat avize. Până în zilele noastre, identitatea băiatului rămâne la fel de mister ca în 1957.

Deși cazul a rămas rece, publicitatea și interesul cauzei de către anchetatorii amatori au arătat câteva teorii notabile de-a lungul anilor.

 

Teoria # 1 despre băiatul din cutie

 

În 1960, un angajat al cabinetului examinatorului medical i-a spus de către un psihic că băiatul din cutie provenea dintr-o casă de plasament locală. Poliția a întrebat despre băiatul de la casa de plasament și a găsit pături similare cu cea în care fusese înfășurat în spânzurarea pe linia de haine, precum și un basinet care era vândut în aceeași cutie în care fusese găsit băiatul.

Angajatul a dezvăluit că băiatul s-a născut fiicei bărbatului care a condus casa de plasament și că moartea sa a fost accidentală. În ciuda insistenței angajatului asupra acestor fapte, nu s-a făcut nicio legătură între băiatul din cutie și acasă.

Abia după peste 40 de ani a apărut o altă teorie șocantă.

 

Teoria nr. 2 despre băiatul din cutie

 

O femeie, denumită doar „M”, a prezentat, susținând că băiatul a fost achiziționat de mama ei abuzătoare și a fost abuzat de câțiva ani în casa sa. M a susținut că, după ce băiatul și-a vomitat cina de fasole coapte, mama ei își pusese capul pe perete ca pedeapsă. Apoi, a încercat să-l scalde, în timpul căruia murise.

Poliția a urmat inițial această acțiune, deoarece în stomacul băiatului se găseau resturi de fasole coapte, iar degetele lui păreau arate de apă. Acestea au fost ambele informații care nu au fost niciodată distribuite publicului. De asemenea, au fost încurajați de descrierea lui M despre băiat, ca un copil mic cu părul lung. Acest lucru se potrivește cu teoria lor potrivit căreia părul îi fusese tuns recent, precum și o mărturie veche a unui bărbat care susținea că l-a văzut băiatul așezat în cutia de lângă pădure.

Din păcate, poliția a lăsat în cele din urmă teoria să alunece, deoarece nu au putut verifica pretențiile lui M. După ce au analizat fundalul lui M, au descoperit un istoric de boli mintale severe. Când au încercat să-i coroboreze pretențiile cu vecinii și prietenii, toți au negat să fi văzut vreodată un copil în casă. Teoria a fost în cele din urmă respinsă ca fiind „ridicolă”.

Câteva alte teorii au fost prezentate de-a lungul anilor, deși toate au fost până la urmă reduse. Se pare că misterul băiatului din cutie nu s-ar putea rezolva niciodată și că „Copilul necunoscut al Americii” ar putea rămâne așa pentru totdeauna.

După ce ai aflat despre misteriosul băiat din cutie, citiți povestea tragică a Joyce Vincent, care a murit în apartamentul ei și a trecut neobservată de ani buni. Apoi, citiți despre Elisabeta Fritzl, care a fost ținută captivă de tatăl ei timp de peste 20 de ani.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate