Sari la conținut

[Stiri IT] ASRock introduce suportul Ryzen 5000 pentru plăcile de bază X370


Demon

Postări Recomandate

Review-AMD-Ryzen-5000-Zen-3-2-780x470.jp

 

Lansarea următoarei generații de procesoare AMD Ryzen se apropie, dar înainte de a lăsa trecutul în urmă, producătorul vrea să lase și o moștenire. Pentru asta a colaborat cu producători de plăci de bază, iar începând de ieri, ASRock este prima companie care introduce suportul pentru procesoare Ryzen 5000 pe plăcile de baza cu chipset X370, adică prima generație cu socket AM4.

Chiar dacă în trecut au fost reticenți vis-a-vis de această mișcare, în ultimele luni cei de la AMD au început să investigheze mai atent. Deși unele plăci de bază mai vechi au anumite limitări care nu permit rularea procesoarelor mai noi, există și abateri de la regulă. Printre acestea regăsim și ASRock X370 Pro4, o placă destul de accesibilă la vremea ei și a cărei viață a fost prelungită prin cea mai nouă actualizare de BIOS.

Nu este prima dată când vedem procesoare last-gen rulând pe plăci de bază din seria 300. Asta a fost posibil cu ajutorul unor BIOS-uri în stadiu Beta, dar acum este vorba despre o lansare oficială, a unei versiuni stabile. Limitări hardware există în continuare, dar ASRock a găsit o variantă de mijloc: noul BIOS deschide ușa unor procesoare precum Ryzen 5 5600X, dar nu vei mai putea instala procesoare mai vechi precum AMD Ryzen 2000, 3000G sau 2000G.
Această reușită este importantă pentru ASRock, însă impactul se va resimți la scară mai largă. Deschide posibilitatea de a folosi plăci de bază mai vechi alături de procesoare noi, ceea ce în sine va extinde durata de viață a unor sisteme puțin mai vechi care încă rulează procesoare AMD din generația a 3-a sau mai vechi.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate