Sari la conținut

[Mister] Vasul fantoma Mary Celeste, mister nedezlegat de 141 de ani


Demon

Postări Recomandate


mary-celeste-parasita.jpg

 

Data de 4 decembrie 1872 nu este de fapt ziua cand a disparut vasul cu pricina, ci ziua cand a fost gasit navigand misterios in apropierea insulelor Azore, din Atlantic, fara niciun om la bord.

Nava "Mary Celeste" isi incepea ultimul drum din Staten Island (New York, SUA), cu destinatia Genova si cu o incarcatura de 1.700 barili de alcool denaturat, in ziua de 7 noiembrie 1872, noteaza Infoniac.

La bord se gasea capitanul vasului, Bengamin Briggs, sotia acestuia, Sarah Elisabeth, fiica lor de 2 ani, precum si echipajul compus din 7 persoane: doi americani, un danez si patru germani.

Nava n-a ajuns la destinatie si, cu totul intamplator, a fost reperata in apele Atlanticului de catre capitanul vasului "Dei Grazia", David Reed Morehouse. In primul moment, a atras atentia faptul ca de pe nava nu raspunde nimeni la obisnuitul salut marinaresc, dar in curand Morehouse avea sa observe ca vasul naviga in deriva.

Cei de pe "Dei Grazia" au abordat "Mary Celeste". La bord nu se afla nimeni. Incarcatura era intacta, toate obiectele se gaseau la locul lor, masina de cusut la care sotia capitanului executa broderii era in perfecta stare si cu lucrul inceput, vasele cu apa de pe masa nu erau rasturnate.

Acest ultim detaliu dovedea ca vasul navigase numai pe mare linistita, excluzand ipoteza unei furtuni. Proviziile de alimente erau intacte si suficiente pentru sase luni, incarcatura cu alcool neatinsa

 

Senzatia pe care evenimentul a produs-o in intreaga lume i-a inspirat si pe impostori. Cinci barbati au pretins, fiecare in parte, ca ar fi fost bucatarul de pe vas, care s-a salvat si este dispus sa faca dezvaluiri senzatioanle contra cost. Toti au fost condamnati pentru inselatorie.

Dupa readucerea sa in America, vasul a fost revizuit tehnic si redat in exploatare, functionand inca 12 ani. In ianuarie 1885, a esuat pe recifele de pe coasta insulei Haiti, dar ancheta a dovedit ca esuarea fusese provocata de proprietar, care incerca in acest fel sa obtina o substantiala prima de asigurare pentru celebrul vas, supraevaluat.
 

A trecut mult peste un secol. De capitanul vasului, de familia sa si de echipaj n-a mai auzit nimeni niciodata si este foarte probabil ca secretul celor petrecute a ramas definitiv ascuns in adancurilor oceanului.

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate