Sari la conținut

[Stiri IT] Noul Intel Celeron G6900 ne arată cât de puternice sunt nucleele Golden Cove


Ciudățel

Postări Recomandate

Procesor-Intel-780x470.jpg

 

Intel a prezentat peste 20 de procesoare în cadrul CES 2022, iar printre acestea regăsim și modele din seriile Pentium și Celeron. Dar procesorul despre care vom vorbi astăzi este nimeni altul decât Intel Celeron G6900, o bestie cu un preț de 42 de dulăi, două nuclee și vreo două thread-uri. Adică unul dintre cele mai accesibile modele ale familiei Alder Lake.

Cu toate astea, Celeron G6900 are la baza două nuclee Golden Cove. Asta nu este un lucru de ici de colo, ci înseamnă că performanța ar trebui să fie destul de bună. Dar cât de multă performanță să ascundă un procesor mai ieftin decât un cooler decent? Păi, destulă cât să se bată de la egal la egal cu un Core i9-10900K când vine vorba de teste single-core.

Noul Celeron ne arată adevărata față a procesoarelor Alder Lake

Conform unui benchmark realizat cu ajutorul Geekbench 5, noul Celeron G6900 a rulat pe o placă de bază ASRock Z690M Phantom Gaming 4 și a fost combinat cu 16GB de memorie DDR4. Și chiar dacă procesoarele din seria Celeron nu sunt binecuvântate cu tehnologii precum Hyper-Threading sau Intel Boost, plăcile de baza produse de ASRock îi permit utilizatorului să modifice valoarea BFB (Base Frequency Boost), ceea ce este practic o formă de overclock.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate