Sari la conținut

[Stiri IT] Ce face noul Pixel 6 atât de special? (specificații și preț)


Demon

Postări Recomandate

Google-Pixel-6-Prezentare-4-780x470.jpg

 

Google și-a tot căutat o platformă solidă pe care să își lanseze noile versiuni de software, iar pentru câțiva ani telefoanele din seria Nexus au fost soluția numai bună. Doar că vremea lor a trecut de mult, iar acum ne uităm la Pixel 6, cel mai nou flagship dezvoltat de Google și care oferă cel mai mare salt de performanță între generații. Vorbim specificații, vorbim preț și vedem cum se va raporta noua lansare la piața actuală.

Telefoanele cu Android nu sunt neapărat cunoscute pentru rezistența în timp și caracteristici de acest fel. Natura lor open-source le face de multe ori să se piardă în mulțime și cu greu găsești un telefon Android cu personalitate. Însă Google vrea să schimbe asta și adopta cumva, rețeta celor de la Apple. În acest fel, Pixel 6 va rula hardware dezvoltat de Google, va avea camere mai puternice decât modelul precedent și se va bate în categoria de telefoane premium.

 

 

Producătorul va lansa două versiuni ale telefonului, Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Dintre cele două, modelul standard vine cu un preț recomandat de 599$ și se bate umăr la umăr cu iPhone 13 și Samsung Galaxy S21. Modelul Pro este cu 300$ mai scump, iar la 899 de dolari va trebui să ofere mai mult decât performanțele mid-range ale modelului precedent ca să își merite banii.

Ansamblul de camere este punctul de interes al telefonului

Pentru a concura cu modelele de top de la alți producători, Google a trebuit să investească ceva în design-ul lui Pixel 6, astfel camerele joacă rolul principal. Și este o mișcare logică întrucât seria Pixel a pus mereu accent pe calitatea fotografiilor și a videourilor. În cazul acestei lansări, ansamblul de camere a fost gândit foarte bine. În locul unui dreptunghi plasat spre marginea telefonului, acum avem o bară care-l străbate de la un capăt la celălalt și oferă camerelor un spațiu dedicat.

Asta elimina și problema care apare când pui un telefon modern pe o masă și acesta începe să „tremure” din cauza faptului că ansamblul de camere este prea înalt. În cazul de față, odată ce ai pus Pixel 6 pe masă acesta va sta pe poziție și va avea puțină înclinare, astfel poți să tragi cu ochiul la notificări în timp ce te ocupi de alte sarcini.

 

Google-Pixel-6-Prezentare-2.jpg

 

Cu un astfel de punct de interes, restul telefonului trebuia să fie la fel de interesant. Google a înțeles asta și a adoptat o temă de culoare two-tone în care partea de deasupra camerelor are o culoare, iar partea de sub camere o altă culoare. Și de aici pleacă posibilitatea de a crea combinații care se potrivesc stilului tău sau preferințelor personale. Din păcate culorile nu sunt alese prea inspirat de Google, însă sunt convins că vor apărea imediat metode de personalizare 3rd party sub forma unor huse sau autocolante care pot fi lipite pe suprafața telefonului.

Două ecrane diferite pentru două telefoane similare

Văzute de la exterior, Pixel 6 și versiunea Pro nu sunt chiar atât de diferite. Diferența de diagonală este destul de mică, iar construcția este identică. Însă odată ce ai pornit telefoanele, încep să apară și diferențe. Pixel 6 este dotat cu un ecran de 6.4″ protejat de Gorilla Glass Victus și are o rată de refresh de 90Hz.

Pixel 6 Pro are un ecran cu diagonală de 6.7″, rezoluție mare pentru un telefon (3.120 x 1.440) și o rată de refresh de 120Hz. Pentru a salva cât mai multe procente ale bateriei, ecranul folosește o tehnologie similară cu ce am văzut implementat pe iPhone 13 Pro și Pro Max. Asta înseamnă că telefonul va ajusta rata de refresh oriunde între 10Hz și 120Hz în funcție de utilizare. Dacă te joci, aceasta va fi setată la maxim pentru o experiență fluidă, iar dacă te uiți la poze, scade la 10Hz pentru a salva baterie pe conținut static.

Google a creat un procesor special pentru Pixel 6

Noile telefoane de la Google vor folosi procesorul Tensor. Acesta este primul chip creat de producător, care promite că va aduce o mulțime de beneficii precum machine learning, recunoaștere vocală și AI. Iar cu această mutare se vede clar direcția pe care a ales-o producătorul, care pare că a împrumutat câteva caracteristici importante de la Apple. Dar lucrurile nu se vor opri aici, întrucât nu cred că Google a băgat bani în dezvoltarea unui singur procesor și gata.

Nu avem încă niște teste care să ne indice performanța noului procesor, însă Google Tensor este cu 80% mai rapid decât Snapdragon 765G-ul din Pixel 5. În funcție de cum a fost măsurată această diferență, rezultatul ar plasa Tensor undeva sub Snapdragon 888 ca și performanță brută, dar rămâne să vedem cum va fi implementat. Iar unde bara de camere de pe carcasă este elementul cheie din design-ul telefonului, la interior este clară treaba: procesorul va fi acel ceva special.

Android 12 curat, de la mama lui

Pixel 6 va fi lansat cu cea mai nouă versiune de Android 12. Fiind un dispozitiv Google, era normal să fie la zi cu actualizările, iar telefonul se va bucura de cele mai noi caracteristici ale sistemului de operare. Android 12 se concencteaza foarte mult pe securitatea datelor personale, astfel include o pletoră de sisteme de securitate care sunt ajutate de un co-procesor Titan M2.

Toate această îi oferă lui Pixel 6 o durată de viață de cinci ani, timp în care va fi mereu la zi cu cele mai noi update-uri de securitate. Și tind să mă repet, dar parcă am mai văzut asta undeva. Nu-i așa Google? Sau să zic Apple?! Dar nici că mă deranjează și să fiu sincer, abia așteptam să văd un producător de telefoane cu Android care chiar respectă și susține un dispozitiv cu actualizări pe o perioadă lungă. Asta fără să apară tot felul de probleme de performanță, slow-down-uri ale sistemului de operare sau problemele specifice telefoanelor care folosesc un software open-source destul de problematic.

Camere puternice și politically-correct

Unul dintre elementele cheie din lansarea lui Pixel 6 a fost prezentarea camerelor. În cazul modelului standard este vorba despre două bucăți: un senzor principal de 50MP care folosește tehnologia de pixel-binning pentru a crea fotografii de 12.5 megapixeli, capturând cu 150% mai multă lumină decât camera principală de pe Pixel 5 și alături de acest senzor principal regăsim și o a doua cameră ultra-wide de 12MP și un câmp de vizualizare de 114 grade. Pe fața telefonului avem un ochean de 8MP pentru selfie.

Pixel 6 Pro este ceva mai forțos la capitolul camere și vine dotat cu trei senzori: cei doi de pe modelul standard de 50MP, respectiv 12MP ultra-wide și o a treia cameră telefoto de 48MP care oferă un zoom optic 4X. Iar cu aceste specificații, cel puțin pe hârtie, este peste iPhone 13 Pro. Și camera frontală este de 11MP, adică un upgrade față de versiunea standard.

Partea software va fi însă decisivă, iar aici am văzut o importanță destul de mare acordată de cei de la Google. Cu ajutorul funcției Real Tone, camera de pe noul Pixel 6 va captura nuanțele de culoare ale pielii cât mai aproape de realitate. Această funcție a fost cerută de mult timp de reprezentanți ai comunităților de culoare și acum este aici.  Altă adiție software este Magic Eraser, care poate șterge automat obiecte sau persoane din fundalul unei imagini ca să fii singurul punct de interes din poză.

Pixel 6 vs Pixel 6 Pro – Care sunt diferențele?

Vreau să stabilim și chestiunea asta, așa că am scos în evidență cele mai notabile diferențe dintre cele două telefoane pentru a vă ajută să alegeți unul dintre modele în cazul în care sunteți interesați să achiziționați noul flagship de la Google.

Versiunea standard are un ecran de 6.4″ cu rezoluție FHD Plus și rată de refresh de 90Hz. Ecranul de pe modelul Pro are diagonală de 6.7″ cu rezoluție QHD și un refresh rate adaptiv care poate urca până la 120Hz. În plus, ecranul modelului Pro este rotunjit la margini și coboară peste muchiile telefonului;

Pixel 6 Pro are o cameră în plus pe spate, iar pe față avem senzori diferiți. Modelul Pro are un senzor de 11MP care poate filma 4K30, în timp ce versiunea standard are o camera de 8MP care filmează 1080p30;

Spatele modelului Pro este protejat de Corning Gorilla Victus, în timp ce modelul standard are Gorilla Glass 6;

Pixel 6 Pro are un chip ultrawideband, în timp ce modelul normal nu îl are;

Bateriile diferă, astfel Pro are capacitatea de 5.003-mAh, iar cel simplu are 4.614-mAh;

Pixel 6 Pro suportă mai multe standarde de rețea 5G, inclusiv mmWave 5G.

–Google Pixel 6Google Pixel 6 Pro

Diagonala ecranului și rezoluție6.4″ OLED / 2,400×1,080 / 90Hz6.7″ LTPO OLED / 3,120×1,440 / 120Hz

Densitatea pixelilor411 ppi512 ppi

Dimensiune (mm)158.6 x 74.8 x 8.9mm163.9 x 75.9 x 8.9mm

Greutate (g)207g210g

SoftwareAndroid 12Android 12

Camere50MP wide, 12MP ultrawide50MP wide, 12MP ultrawide, 48MP telefoto

Camera frontală8MP11MP

Filmare4K 30, 60fps (pe spate), 1,080p 30fps (frontal)4K 30, 60fps (pe spate), 4K 30fps (frontal)

ProcesorGoogle TensorGoogle Tensor

Stocare128GB, 256GB128GB, 256GB, 512GB

RAM8GB12GB

Stocare extraNuNu

Baterie4,614 mAh5,003 mAh

Senzor de amprentăSub ecranSub ecran

ConectivitateUSB-CUSB-C

Jack pentru căștiNuNu

Preț (USD)$599 (128GB)$899 (128GB)

Sursa

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate