Sari la conținut

[Stiri IT] Android are până la 47 de ori mai multe programe malware decât iOS din cauza APK-urilor externe, potrivit unui raport Apple


Demon

Postări Recomandate

ZT1pbWFnZXMmc3JjPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGZ2Vl

 

Apple tocmai a publicat un raport de 28 de pagini în care susține că Android are între 15 și 47 de ori mai multe probleme malware decât iOS. Principalul vinovat pe care îl indică este clar: instalarea aplicațiilor din afara Magazinului Google Play.

După procesul Apple împotriva Epic Games, compania continuă să apere un sistem închis, în care aplicațiile sunt instalate din propriul magazin al producătorului. Potrivit Apple, „descărcarea de aplicații din magazine terțe ar putea afecta protecțiile de confidențialitate și securitate care au făcut iPhone-ul atât de sigur”.

Potrivit unui nou raport Apple, în ultimii patru ani, dispozitivele Android au fost infectate de 15 până la 47 de ori mai mult decât iPhone-urile. Cele mai frecvente tipuri de malware au fost adware, ransomware, spyware și troieni bancari, folosind descărcări directe (cum ar fi Flubot) pentru a ajunge la telefoane.

În același mod, citează date de la agenția de securitate cibernetică a UE, ENISA, care a raportat detectarea a 230.000 de infecții zilnice, 84 de milioane pe an, în 2019 și 6 milioane de atacuri lunare pe dispozitive Android în 2020, potrivit datelor de la Kaspersky.

Unele dintre aceste exemple sunt aplicații care se maschează ca alte aplicații, cum ar fi Flubot și alți troieni care pot fi instalate cu ușurință prin descărcarea directă a APK-ului. De asemenea, am găsit cazuri precum aplicații false Clubhouse, care au furat acreditări pentru a obține date despre utilizatori.

Apple susține că este mult mai ușor să te infectezi pe o platformă care permite instalări directe , APK în cazul Android. În mod similar, atacă magazinele terțe pentru că „nu au suficiente proceduri de control pentru a detecta aplicațiile dăunătoare”.

Acestea indică faptul că forțarea Apple să deschidă ușile către acest tip de instalație ar face iPhone-ul mai puțin sigur și de încredere pentru utilizatori. Aceștia susțin că „utilizatorii ar fi responsabili pentru a stabili dacă aplicațiile pe care le-au instalat sunt sigure”, lucru despre care se spune că ar trebui să fie gestionat de iPhone și nu de cine îl folosește.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate