Sari la conținut

[Stiri IT] PCI Express 5.0 va introduce un conector capabil să livreze până la 600W către placa video


Demon

Postări Recomandate

Review-NVIDIA-GeForce-RTX-3070-Ti-3-780x

 

Chiar dacă a fost lansat recent și mulți încă nu s-au bucurat de el, se pare că PCI Express 4.0 este doar un pas de tranziție către noul PCI Express 5.0. Iar odată cu el, vom primi și un conector nou care va putea livra până la 600W către placa video. Asta va elimina nevoia de a conecta până la trei cabluri 8-pin pentru a alimenta plăcile high-end precum RTX 3090.

Conform lui Igor Wallossek de la Igor’s Lab, sistemele actuale de livrare a energiei sunt depășite de cele mai noi plăci video. Această generație am văzut cele mai multe modele de plăci video care necesită trei cabluri de alimentare, alături de un nou port de la NVIDIA care folosește 12 pini situați la capătul unui singur cablu.

PCI Express 5.0 este un slot gândit pentru plăcile video high-end

La modul în care au evoluat până acum, plăcile video nu vor stagna curând. Acestea vor deveni din ce în ce mai performante de la o lansare la alta și vor consuma mai mult curent. De aici și nevoie de upgrade la un nou sistem de alimentare. Iar noul standard oferă 55A de putere continuă prin intermediul unui rail de 12V, ceea ce rezultă într-un total de 600W care ajung la placă video.

Imaginile cu noul conector ne prezintă un format destul de familiar, cu câteva modificări. În loc de configurația clasică cu șase sau opt pini, de data asta avem 12. Pe lângă pinii clasici de alimentare, sub conector mai găsim încă un slot cu patru pini mai mici. Astfel, un singur conector cu un total de 16 pini va oferi puterea pe care o furnizau până acum trei cabluri. Prima placă video care va folosi noul conector ar putea fi NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, dar mai avem de așteptat până când vom pune mâna pe una; asta dacă va exista.

PCI-Express-5.0-port-alimentare-600W.jpg

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate