Sari la conținut

[NEWS] Peste 22 de tone de deșeuri din aluminiu și combine frigorifice uzate, blocate la intrarea în România


akTeN

Postări Recomandate

Peste 22 de tone de deșeuri din aluminiu și combine frigorifice uzate, blocate la intrarea în România

deseuri-la-frontiera.jpg

     Cazurile de importuri ilegale de deșeuri se înmulțesc în România. Poliția de Frontieră a transmis, într-un comunicat de presă, că a oprit, alături de inspectorii de la Garda de Mediu, intrarea în țară a 22 tone de tone de deșeuri, dintre care opt tone într-un transport de combine frigorifice veche ce figurau în acte ca noi.
     Autoritățile arată că unele dintre deșeuri erau încărcat într-un automarfar condus de condus de un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. În momentul controlului, el a prezentat documente care susțineau că duce combine frigorifice de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

     În urma verificărilor, auroritățile au stabilit că automarfarul esta încărcat cu 8.000 de kilograme de combine frigorifice uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. Astfel, ei nu au permis intrarea în țară a încărcăturii.

     De asemenea, autoritățile au anunțat că au mai blocat în acest weekend intrarea și a unui transport de 14 tone de deșeuri din plastic. Și în acest caz, șoferul nu avea documentele prevăzute de lege.

     Cazurile de importuri ilegale de deșeuri s-au înmulțit semnificativ în ultimele luni. Pe 15 iunie, mai mult de 180 de tone de deșeuri descoperite într-o singură zi la intrarea în România. O săptămână mai târziu, opt TIR-uri încărcate cu 130 de tone de deșeuri au fost oprite la Vama Nădlac și întoarse din drum. Luna trecută, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, avertiza că „Europa a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit de deșeuri acumulate” și România este o țintă datorită prețului mult mai redus pentru neutralizarea lor decât în Europa.

sursa: libertatea.ro
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate