Sari la conținut

[NEWS] Premierul Netanyahu ar putea pierde puterea în Israel, pentru prima dată în ultimii 15 ani


PYnK

Postări Recomandate

61794152.jpg

Liderul partidului israelian de extremă-dreapta Yamina, Naftali Bennett, şi-a anunţat duminică susţinerea în favoarea unui ″guvern al schimbării″ în Israel, pentru a-l înlătura de la putere pe premierul Benjamin Netanyahu.

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, decizia lui Bennett, anunţată într-un mesaj televizat, i-ar putea permite liderului opoziţiei, Yair Lapid, să formeze o alianţă în care să adune partide de dreapta, de stânga şi de centru, administrându-i astfel lui Netanyahu prima înfrângere electorală după anul 1999.

Yair Lapid, şeful partidului centrist Yesh Atid, care a fost pe locul doi după partidul de dreapta Likud al lui Netanyahu la alegerile neconcludente din luna martie, a primit din partea preşedintelui Reuven Rivlin termen până miercuri, 2 iunie, să anunţe un nou guvern.

″Vom avea fie a cincea rundă de alegeri (anticipate), fie un guvern de uniune″, a mai spus Bennett în mesajul transmis duminică.

Şansele lui Lapid de a forma guvernul depind în mare măsură de Bennett, mandatele deţinute în legislativ (Knesset) de formaţiunea acestuia fiind suficiente pentru a înclina balanţa în favoarea unei coaliţii. Conform unui posibil acord, Bennett şi Lapid ar putea ocupa succesiv postul de premier.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate