Sari la conținut

[NEWS] Englezii care ies la bere, îndemnați să se vaccineze pentru a nu se reveni la restricții. ”Nu putem exclude nimic”


PYnK

Postări Recomandate

62190739.jpg

Veniți să vă vaccinați! Este apelul ministrului britanic al Sănătății, nemulțumit că dorința oamenilor de a se imuniza anticovid scade tocmai într-un moment în care se răspândește tot mai mult varianta indiană a virusului.

Iar autoritățile avertizează că această situație ar putea pune în pericol ridicarea totală a restricțiilor, prevăzută pentru 21 iunie. ”Nu putem exclude nimic”, a spus un oficial important al cabinetului de la Londra, întrebat dacă există riscul impunerii unor noi măsuri restrictive. În sfârșit, o ieșire în oraș, la o bere, cu prietenii, într-un pub, este motiv de sărbătoare. În restaurante ca acesta din Birmingham clienții ”gustă” libertatea regăsită.

”Ne-am conformat, am respectat toate regulile. Toți de aici suntem vaccinați. E fabulos că putem ieși din nou împreună.”

  • S-au redeschis muzeele, cinematografele și teatrele, care oferă din nou spectacole cu public, după luni de incertitudine.

”A fost fabulos că am putut avea din nou un spectacol cu public. Și pentru noi, dar și pentru spectatori. Cred că oamenilor le-a lipsit mult o seară cu muzică în direct.”

”Nu știu la ce să mă aștept”

Dar creșterea numărului de cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului provoacă îngrijorare. Tocmai într-un moment în care proprietarii localurilor sperau că, în sfârșit, vin zile mai bune pentru afacerile lor.

”Ca să fiu sincer, nu știu la ce să mă aștept. Apar aceste noi variante ale virusului. Clienții sunt încrezători, s-au vaccinat. Dar nu știm cât de periculoase pot fi aceste noi tulpini”.

  • Adunările în interior sunt cel mai important pas de până acum în ridicarea treptată a restricțiilor. Dar virusul se răspândește între 10 și 100 de ori mai rapid în interior decât în exterior, în funcție de activitate.
  • Becky Johnson, Sky News: ”Aglomerarea în spații închise, fără restricții, într-un moment când noua variantă a virusului se răspândește, este văzută de mulți ca un risc. Specialiștii vor urmări cu atenție situația în următoarele zile și săptămâni, să vadă care va fi impactul”.

Mii de britanici pleacă în vacanță în Portugalia

De la jumătatea lui aprilie, orașul Bolton din centrul Angliei se confruntă cu o creștere accelerată a infectărilor cu varianta indiană a virusului. Deja această tulpină este dominantă. Doar în week-end, peste 6.200 de oameni au fost vaccinați acolo, dar nu suficient de mulți.

  • Matt Hancock: ”Priviți ce se întâmplă în spitalul din Bolton. Majoritatea pacienților cu coronavirus care sunt internați acum în spital puteau să se imunizeze, dar au decis să nu se vaccineze, deocamdată. Acum sunt pe paturile spitalului, unii la terapie intensivă. Vaccinul salvează vieți!”.
  • Nimic nu este sigur - a fost o lecție învățată în această pandemie. Pentru moment, însă, oamenii se bucură de libertatea regăsită.

Mii de britanicii au șansa acum nu doar să se întâlnească cu prietenii, ci să plece în vacanță. Pentru mulți prima destinație a fost Portugalia, țară în care pot să intre fără a mai sta în carantină.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate