Sari la conținut

Rusia anunță că va publica lista „țărilor neprietenoase”. Ce state sunt vizate


Rookie

Postări Recomandate

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a anunţat miercuri că o „listă cu ţări neprietenoase” faţă de Moscova va fi dată publicităţii în curând, a informat agenția EFE, preluată de Agerpres. Anunțul coincide cu expulzarea din Rusia a trei diplomaţi din Slovacia, a doi din Lituania şi a câte unul din Letonia şi Estonia.
Citeşte întreaga ştire: Rusia anunță că va publica lista „țărilor neprietenoase”. Ce state sunt vizate.

„La ordinul preşedintelui şi, în conformitate cu un decret al său, guvernul a fost mandatat cu întocmirea unei astfel de listă”, a declarat Lavrov, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său mexican, Marcelo Ebrard, la finalul convorbirilor purtate la Moscova. Întrebat despre ţările care s-ar putea regăsi pe „listă”, șeful diplomației ruse a spus că nu doreşte să anticipeze evenimentele: „Nu mai este mult. Se va şti în curând”. Potrivit semioficiosului Izvestia, mai mult de zece ţări s-ar putea regăsi pe lista cu state „neprietenoase”, între care SUA, Polonia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, precum şi Marea Britanie, Ucraina sau Australia. Moscova a răspuns miercuri „în oglindă” declarând persona non-grata şapte diplomaţi din patru ţări din Europa de Est – Slovacia, Lituania, Letonia şi Estonia – într-o reacţie la măsuri similare luate de statele respective împotriva membrilor misiunilor diplomatice ruse. Ambasadorului slovac la Moscova, Lubomir Rehak, „i s-a adus la cunoştinţă că decizia autorităţilor din Slovacia de a se solidariza în mod fals cu Republica Cehă în campania acesteia provocatoare antirusească poate aduce atingere relaţiilor amicale tradiţionale ruso-slovace”, a declarat diplomaţia rusă.
 

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/rusia-anunta-ca-va-publica-lista-tarilor-neprietenoase-ce-state-sunt-vizate-3525572

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate