Sari la conținut

Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear.


George.

Postări Recomandate

O rachetă siriană aer-sol a explodat, joi, în sudul Israelului, a declarat armata israeliană, într-un incident care a declanşat sirenele de avertizare într-o zonă în apropierea reactorului nuclear de la Dimona. Nu au existat date imediate despre răniţi sau pagube.

profimedia-0102980151.jpg?width=560

Armata israeliană a spus că a răspuns atacului şi a lovit mai multe baterii de rachete în Siria, inclusiv cea care a tras proiectilul care a căzut în aproprierea reactorului. Agenţia de ştiri din Siria a declarat că sistemele aeriene siriene au interceptat atacul israelian care a vizat zone din suburbiile Damascului. „Sistemele aeriene au interceptat rachetele şi le-au doborât pe cele mai multe".

Cu toate acestea, patru soldaţi au fost răniţi în urma atacului şi au avut loc unele pagube materiale, a transmis agenţia. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că racheta siriană a fost trasă asupra avioanelor israeliene şi a ajuns în zona Dimona.

Racheta siriană trimisă eronoat a fost un SA-5, conform purtătorului de cuvânt.

Racheta nu a lovit reactorul, dar a aterziat la o distanţă periculos de mică, la aproximativ 30 km distaţă.

Mass-media israeliană a afirmat săptămâni întregi că apărarea aeriană în jurul reactorului Dimona şi a portului Eilat de la Marea Roşie a fost consolidată în aşteptarea unui posibil atac cu rachete sau cu drone al forţelor susţinute de Iran. Tensiunile sunt ridicate între Israel şi Iran cu privire la programul nuclear organziat de Teheran.

Iranul a anunţat recent că vrea să îmbogăţească uraniul până la 60% cu mult peste nivelul de 3,67% stabilită prin acordul nuclear internaţional încheiat la Viena în 2015.

 

Sursa -> MediaFax.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate