Sari la conținut

Proteste violente la Barcelona, după arestarea rapperului Pablo Hasel


DuH™

Postări Recomandate

62176661.jpg

O furgonetă a poliţiei incendiată, pubele în flăcări, magazine jefuite: la 11 zile după arestarea rapperului Pablo Hasel, manifestaţiile nu au slăbit în intensitate la Barcelona şi o nouă demonstraţie a degenerat sâmbătă în ciocniri cu poliţia.

 

 

Manifestaţia, al cărei slogan a fost “Lluitar, crear poder popular” (luptă, creează puterea populară, în catalană), s-a ţinut mai ales în sprijinul rapperului condamnat şi închis pentru mesaje pe Twitter atacând monarhia şi forţele de ordine, dar în general a avut şi alte revendicări sociale, conform AFP.

Mai multe sute de participanţi au defilat în spatele unui banner mare anunţând “Până vor cădea. Nimic de pierdut. Totul de câştigat”.

“Cazul lui Pablo arată că trăim într-un stat fascist (...) că trebuie să luptăm şi că aceasta reprezintă o încălcare a drepturilor fundamentale”, a declarat Adria, un muzician de 26 de ani care a venit să demonstreze şi a refuzat să dea numele său de familie.

“Cine sunt eu pentru a judeca ce pune el în cuvintele sale. Dar să-l condamni pentru asta mi se pare un atac la adresa libertăţii de exprimare”, a afirmat Barbar Salazar, un medic de 36 de ani.

 

Sursa StirileProTV

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate