Sari la conținut

Ședință pe tema redeschiderii școlilor la Cotroceni. Klaus Iohannis se întâlnește cu premierul și cu alți miniștri la ora 15


what # LeagueCs

Postări Recomandate

image.png.75f014ef9013420e2ad25f4dddde6a18.png

Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

 

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie urmează să fie decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis i-a chemat la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol", se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată decizia cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din data de 8 februarie, adică după vacanţa intersemestrială.

"Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile", a declarat Cîţu, care a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Cîmpeanu a explicat că învăţământul hibrid, atât online, cât și fizic, se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

În ceea ce-l privește pe Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acesta a evitat să se pronunțe asupra posibilității deschiderii școlilor în 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar.

„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu, întrebat, la B1 TV, în legătură cu decizia care va fi luată mâine.

Încă de la mijlocul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, din 8 februarie, școlile ar putea să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

Există trei scenarii realizate de autorități în funcție de care elevii ar urma să revină fizic în bănci. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Incidența în cele trei scenarii:

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori

scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate