Sari la conținut

Ministrul educației: Până acum s-au vaccinat peste 18.000 de persoane din învățământ.


Cretuu

Postări Recomandate

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a anunțat, miercuri seara, că până acum, peste 18.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. De asemenea, ministrul a mai spus pentru B1TV  că numărul angajaților din școli care doresc să se vaccineze este în creștere.
 

„Personalul de învățământ este categoria cea mai numeroasă dintre toate cele nouă categorii de lucrători esențiali care s-au programat deja pentru vaccinare. Nu numai că are disponibilitatea de vaccinare, dar s-a și programat pentru vaccinare. Este vorba, la ora la care vorbim, de 110.600 de angajați deja programați. Dintre aceștia, 18.600 s-au vaccinat deja. Se adaugă cei care sunt medici și, în același timp, cadre didactice, categorie care intră în plus față de acest număr, dar ei au fost contabilizați în dreptul personalului medical. Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare. Personalul din învățământ este cel mai dispus să se vaccineze”, 

2.jpg.2c2e83edac6c1d5aecb34d1b5612cb68.jpg
 

 

Sorin Cîmpeanu anunța în urmă cu o săptămână  că vor avea prioritate la vaccinare învățătorii și educatorii care fac ore față în față în toate scenariile. „Am discutat cu domnul Valeriu Gheorghiță și am stabilit că instituțiile, angajatorii vor descărca în platformă listele cu nume, prenume, CNP și datele de contact ale celor care doresc să se vaccineze, prioritizând învățătorii și educatorii. (…) O să transmitem mâine dimineață în tot sistemul ca în momentul în care se vor încărca listele să se acorde prioritate celor care vor face învățământ fizic, cu prezență fizică pentru că dozele de vaccin nu sunt suficiente pentru cele 168.000 de persoane angajate în învățământ”, anunța atunci ministrul educației.

 


Sursa:Libertatea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate