Sari la conținut

Marele jaf de RTX 3090 – Au disparut placi video in valoare de 336.500$


Floridoare

Postări Recomandate

NVIDIA-RTX-3000-2048x1152.png

Daca anul 2020 nu era deja destul de ciudat si incurcat, vin si eu cu o bomba. Se pare ca una dintre fabricile MSI a fost jefuita intr-un scenariu parca scos din filmele de actiune. Hotii au lasat o gaura de 40 de containere, toate pline cu placi video RTX 3090 in valoare de peste 300 de mii de dolari. Hai ca am auzit-o si pe asta!

Se pare ca hotii au mers la sigur si stiau ce cauta. Astfel, MSI a ramas cu o gaura de circa 200 de placi video NVIDIA GeForce RTX 3090. Fiecare placa de acest fel valoreaza in jur de 1.500 de dolari, dar in conditiile actuale cu stocuri foarte limitate si cerere extrem de mare, s-au vandut si la 2.000$ pe site-uri precum eBay.

RTX-3090-eBay-2000-de-coco-916x630.png

 

Reprezentantii companiei sunt de parere ca ar fi mana unui angajat al fabricii. MSI monitorizeaza zona din care au fost furate placile si fiecare camion de transport este verificat. Astfel, nu prea avea cine si cum sa intre din exterior. Politia a fost implicata in ancheta, insa compania a luat si masuri pe cont propriu pentru a gasi hotii de RTX 3090.

Ca sa faca lucrurile cum trebuie, adica ca-n Vestul Salbatic, cei de la MSI ofera o recompensa de 100.000 Yuan pentru cei care pot oferi informatii care sa ii duca la faptasi. Tradus in dolari, este vorba de putin peste 15 mii de dolari. La finalul zilei, este stupid sa vedem astfel de lucruri, dar hei, componentele de PC sunt scumpe si vandabile; nu e de mirare ca hotii incep sa se reprofileze spre aceasta industrie.

SURSA

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate