Sari la conținut

Femeile și persoanele de culoare, hărțuite în continuare în jocuri video precum Call of Duty


CooLix

Postări Recomandate

image.png.b12c2f16c237ba8d05154889dbe8c701.png

În ciuda eforturilor făcute în ultimii ani de companiile din domeniu, autorități și organizații, femeile și persoanele de culoare sunt în continuare hărțuite în jocuri video online.

Terrence Miller, un gamer profesionist afro-american, a declarat că în 2016, când a participat la un turneu de eSports major, a fost vizat de rasiști. „Erau o mulțime de mesaje de ură și rasiste publicate în chat. Nu m-am așteptat niciodată să se întâmple asta la amploarea la care s-a întâmplat”, a declarat el.

Femeile gamer trec, de asemenea, deseori prin momente dificile, iar dacă nu sunt albe, viața lor este și mai grea. Natasha Zinda, streamer pe Twitch și mamă a trei copii, a declarat că a trecut printr-o mulțime de momente în care fost hărțuită online. La un moment dat tinerei i-a fost frică să dezvăluie, în comunitățile de gaming din care făcea parte, că este o femeie de culoare.

Lucrurile s-au îmbunătățit recent, potrivit lui Miller. „Dar totuși mai văd povești cu lucruri similare care li s-au întâmplat și altor oameni”, a spus el.

De fapt, toți gamerii intervievați de GMA au declarat că la un moment dat au fost nevoiți să își ascundă adevăratele identități în jocuri video, pentru a evita hărțuirea. „Sexismul și rasismul în acele spații au fost fenomene constante de când gamingul a trecut în online”, a declarat Kishonna Gray, profesor asistent la University of Illinois din Chicago.

Un jucător afro-american de Call of Duty, Kayland Denson, a declarat că dialoga, în joc, doar cu prieteni, în chaturi private, pentru a evita să fie atacat din cauza rasei lui.

Infinity Ward, compania care a dezvoltat Call of Duty, și-a cerut scuze la jucătorii afectați și a anunțat că interzice mii de conturi în fiecare zi din cauza comportamentului rasist sau care instigă la ură.

 

„Nu tolerăm rasismul, ura și hărțuirea în nicio formă”, a anunțat și Activision, publisherul jocului. Compania a adăugat că implementează frecvent noi modalități prin care încearcă să combată aceste fenomene.

Hărțuirea online nu este o problemă doar pentru gameri, ci și pentru alte categorii de persoane. Un studiu al Pew Research Center, realizat în 2017, arăta că patru din zece americani au trecut cel puțin o dată prin așa ceva. Copii sunt principalele victime. Unul din doi copii a fost hărţuit în mediul online în ultimul an, potrivit datelor Salvaţi Copiii.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate