Sari la conținut

Moduri de a-ti sterge datele de pe internet


CronoS.8vwe

Postări Recomandate

4xob8hW.jpg

Atunci cand vrem sa ne cumparam ceva online, mereu trebuie sa ne introducem datele personale. Asa ca, datele tale sunt cel mai probabil vizibile pentru public, adica pentru toata lumea de pe suprafata pamantului. Daca vrei sa iti stergi complet datele de pe internet, o sa iti dau o veste proasta. Nu poti face acest lucru. Dar poti sa minimizezi sansele ca datele tale sa se mai afle pe diverse site-uri. Daca vrei sa faci acest lucru, urmareste randurile de mai jos in care voi explica modalitatile prin care poti sa faci acest lucru sa se intample.

Este foarte posibil sa ai un cont pe retele de socializare, Facebook, Instragram, Twitter, Linkedin sau mai ai conturi pe Google+, Tumblr, Reddit, pe site-urile de cumparaturi precum Amazon Gap.com, Macys.com si multe altele. Daca vrei sa iti elimini conturile de pe acestea, trebuie sa accesezi setarile contului si sa cauti optiunea de a-ti dezactiva contul, de a-l elimina sau de a-l inchide. Locul in care vei gasi aceste optiuni difera in functie de platforma, dar de cele mai multe ori se gasesc la Securitate sau Confidentialitate. Daca tot nu reusesti sa gasesti aceste optiuni, cauta pe Google cu se sterge un cont si iti vor aparea cativa pasi pe care va trebui sa ii urmezi. Daca nici cu cea de-a doua varinta nu reusesti sa il stergi, schimbati complet datele tale cu altele si vei crea un cont fals.

Exista unele companii care se ocupa cu selectarea datelor si au nume precum Spokeo, Whitepages.com, PeopleFinder. Ei colecteaza datele si le vand altor persoane care sunt interesate, fie pentru a face publicitate, fie pentru a incerca sa iti vanda unele lucruri. Pentru a-ti elimina datele trebuie sa platesti 129 de dolari pe an pentru serviciul DeleteMe. Acesta va verifica o data la cateva luni pentru a vedea daca datele tale nu au mai fost adaugate in alte site-uri. Dar daca te elimini de pe site-urile de brokeri este posibil sa te elimini si de pe Google

Daca ai avut un blog sau alte website-uri va trebuie sa vorbesti cu administratorul ca sa te elimine. Dar el nu are obligativitatea de a elimina datele tale, iar daca acesta nu vrea, iar cineva a postat date precum numar de telefon, cont bancar, poti trimite o solicitare Google-ului pentru a te elimina. 

Dezactivarea contului de e-mail poate fi diferite in functie de ce tip de cont ai. Pentru asta trebuie sa accesezi e-mailul si sa cauti optiunea de stergere. Unele conturi vor mai ramane deschise pentru o perioada de timp daca te vei razgandi si vei vrea sa il reactivezi, vei putea sa faci asta.

Asadar, acestea sunt modurile de a-ti elimina datele de pe internet.

info: sursa

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate