Sari la conținut

FIFA 21 vs. eFootball PES 2021 – Este timpul pentru o schimbare in piata simulatoarelor sportive!


BoGdY

Postări Recomandate

FIFA-21-x-eFootball-PES-2021-Review.thumb.jpg.a93a49901291674c2d9d28782f87bed6.jpg

 

In continuare insa, PES 2021 are un avantaj de care insa jocul celor de la EA nu are nevoie: comunitatea de modding. Lipsa licentelor si a echipamentelor este anual substituita de fanii jocului care petrec ore bune creand asa numitele Option File cu care introduc manual licentele in joc.

FIFA 21 – Joc de sine statator sau un update al seriei?!

O sa abordez acest review diferit si o sa ma concentrez mai putin pe Ultimate Team si modurile online. In schimb, ma voi lega de gameplay, mecanicile acestuia si tot ce tine de „nucleui” jocului in care investesc anual sute de ore. Iar FIFA 21 reuseste sa faca unele lucruri bine, insa nu chiar totul.

FIFA 20 a fost un fiasco, insa comparativ cu titluri mai vechi din serie a adus la randul sau imbunatatiri. Noul sezon insa incepe pe o nota mai pozitiva si pot spune sincer ca gameplay-ul este mai bine finisat. Jucatorii se simt mai umani, iar mecanica mingiei pare schimbata. Una dintre cele mai mari schimbari insa este pe partea de dinamica: jocul se bazeaza mai putin pe viteza jucatorilor, iar caracteristici precum forta si atributele defensive joaca un rol important. In plus, loviturile de cap revin dupa ce au fost eradicate aproape complet in editia de anul trecut. Dar haideti sa spargem acest rezumat in categorii si sa vorbim despre fiecare in parte.

Jucatorii par mai putin roboti si mai mult oameni

Daca am avut ceva de reprosat editiei de anul trecut, a fost cu siguranta modul in care se miscau jucatorii pe teren. Chiar daca pe alocuri pareau foarte realisti si reuseau sa recreeze faze pe care le-ai fi vazut doar in realitate, adesea faceau greseli stupide, erau impiedicati si se miscau de parca aveau un bat in partea dorsala. FIFA 21 vine sa schimbe asta, iar cu ajutorul noului sistem de dribbling jocul are o alta dinamica. Se joaca mai incet, insa este ok, iar momentele in care un jucator cu PACE de peste 90 zburda linistit pe flanc dupa un dribbling reusit s-au cam dus. Pentru prima oara in multi ani simt ca fundasii pot tine pasul cu atacantii, iar diferenta de viteza se diminueaza cand este vorba despre un jucator cu mingea la picior versus un fundas advers care alearga ca acceleratul pe sine cu scopul de a-l lasa fara de guguloi.

 

Review-FIFA-21-7-1120x630.thumb.png.e98902ccbeadcdd3b8865f15d950160f.png

 

O alta schimbare pozitiva in FIFA 21 este si sistemul de scheme. Unde anul trecut cam toti jucatorii cu patru si cinci stele la skill moves executau aproape identic aceste manevre speciale, anul acesta situatia sta diferit. Nu doar ca poti sa mai scoti cate un McGeady Spin cu un jucator care are doar trei stele la skills, dar se simte foarte diferit. Aici cred ca intra in joc si agilitatea jucatorilor si alte statistici; astfel intre Neymar si Lewandowski se va vedea diferenta. Unde brazilianul este agil si sta foarte bine pe partea de freestyle, atacantul celor de la Bayern va putea executa aproape toate schemele din joc dar o va face mai incet. Asta se datoreaza si diferentelor fizice precum greutatea si inaltimea, cat si balansului si agilitatii celor doi.

Si ca tot veni vorba de statistici, cand ai in echipa un varf care sta bine pe pozitionare si viziune in careu acesta va deschide mult mai multe culoare. De fiecare data cand vei incetini in speranta ca un coechipier iti va deschide o portita de pasa sau chiar de sut, nu vei ramane cu ochii in soare ca anul trecut. Inteligenta coechipierilor controlati de computer a fost imbunatatita, astfel vei simti un plus si aici sub forma unor patrunderi mai realiste si ale unor ocazii create fara ca tu sa faci ceva special.

Suturile se simt mult mai satisfacatoare si in acelasi timp mai grele

O alta schimbare pe care o vei simti instant in FIFA 21 sunt suturile. De aceasta data par ceva mai grele si nu stiu cat de mult se mai poate abuza suturile cu latul cu efect sau de bombele la firul ierbii. Mingea in sine pare ca se comporta diferit, atat pe gazon cat si in aer. Ceea ce imi place este ca au cam disparut suturile finesse aproape SF si ca accentul se pune destul de mult pe pozitionarea jucatorului si abilitatile acestuia.

Sursa:ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate