Sari la conținut

Review Descenders – Atentie, cad biciclisti!


BoGdY

Postări Recomandate

REVIEW-DESCENDERS-1.thumb.png.c06e127d8c38df3cf751662a5d483545.png

 

Inceputurile mele gameristice sunt marcate de jocuri sportive de toate felurile. De la FIFA si NBA, la simulatoare de handbal si de sporturi extreme. Niciodata nu am avut insa ocazia sa joc un simulator de mountain biking si downhill; iar incercarile pe care le-am jucat nu erau destul de bune cat sa le numesc macar imitatori, daramite simulatoare. Cand am auzit insa de un indie numit Descenders, totul s-a schimbat. Era vorba despre primul joc 3D cu biciclete care reuseste sa te puna in pielea unui biciclist cat de mult poate. Haideti sa vedem insa cum e sa te feresti de copaci la 30km/h in mediul virtual.

Trasee imprevizibile si controale derutante

Din capul locului trebuie sa va spun ca Descenders nu este un titlu cu bugete mari si cu un grad de simulare nemaivazut. Si pe buna dreptate pentru ca imi imaginez ce greu este sa simulezi mersul pe bicicleta. Pana la urma, nu este ca la masini: un Gigel ce sta in scaun si conduce. Cand te dai pe bicicleta esti parte dintr-un sistem unitar. Tu nu mergi fara bicicleta, cum bicicleta nu merge fara tine. De aici si dificultatile ce apar atunci cand vrei sa simulezi acest sport. Trebuie insa sa recunosc ca dezvoltatorul a facut o treaba buna la acest capitol. Da, poate ca nu are cele mai bune controale, insa dupa cateva sesiune de joc vei intelege ce face fiecare buton.

Un alt lucru care mi-a placut intr-o oarecare masura este modul in care traseele sunt mereu diferite. Fiecare traseu in parte este generat procedural. Asta inseamna ca fiecare cursa este diferita, iar sansa de a invata obstacolele ca papagalul dispare din ecuatie. Bine, chiar si cu diferentele dintre trasee cam poti intui ce urmeaza sa iti iasa in cale deoarece obstacolele sunt putine la numar. Este insa o abordare interesanta care adauga diversitate si mai important de atat, mai multe ore de gameplay.

 

REVIEW-DESCENDERS-7-1120x630.thumb.png.3c8bd63b32db88f89055be19dcac4563.png

 

Modul de cariera si problema licentelor

Un alt aspect care mi-a placut la Descenders este modul in care este creat modul de cariera. In mod normal, incepi astazi, faci cateva curse, maine revii si continui. Ei bine, aici este diferit. Chiar daca poti continua o cariera, aceasta are integrat un fel de permadeath. La modul in care daca ai cazut de cinci ori, pa pa. Trebuie sa o iei de la capat. Bine, jucand bine si completand obiective vei debloca mai multe vieti, deci nu e atat de rau. Per total insa, mi-a placut acest sistem. Cu timpul deblochezi si colegi de echipa care iti ofera diverse bonusuri si avantaje, iar pe masura ce progresezi vei atrage sponsori.

Aici insa am fost putin dezamagit. Uite, nu zic ca Descenders este neaparat o opera de arta. Nici de departe, dar la naiba! E primul joc serios despre aceasta disciplina sportiva. Chiar nu putea include cateva licente? Mi-ar fi placut sa vad brand-uri cunoscute precum Santa Cruz, Giant, Cube sau Specialized. In schimb am primit niste brand-uri generice. Si nu cred ca e vina dezvoltatorului aici, cat lipsa de implicare a brandurilor.

 

 

Din fericire pentru cei care joaca pe PC, versiunea de Steam a lui Descenders accepta anumite modificari prin care pot fi adaugate biciclete si accesorii de la brand-uri cunoscute din domeniu. Nu o sa stau acum sa explic, dar sunteti la un Google distanta de raspuns daca sunteti curiosi cum se face.

Socializare pe doua roti

Descenders vine si cu un mod multiplayer in care mai multi jucatori pot incerca impreuna sa cucereasca diverse trasee. Imi place mult si faptul ca poti juca trasee create de comunitate care adesea sunt foarte bune, insa si foarte dificile. Pe partea de online nu am petrecut prea mult timp insa deoarece am jucat pe PlayStation.

 

REVIEW-DESCENDERS-5-1120x630.thumb.png.02f14a250946092a1f0fc09bce5cad75.png

 

 

Un lucru care ajuta mult in acest caz este comunitatea din viata reala. Hobby-ul acesta este practicat de foarte multi oameni, astfel Desceders a devenit un loc de joaca virtual pentru multi dintre acestia. Asta a dus la o comunitate foarte activa, care a dat nastere la o multime de trasee, moduri pentru joc, aditii third-party si multe altele. Daca iti place sa te dai cu bicicleta pe trasee montane, in acest joc ai sansa sa-ti gasesti si prieteni cu care sa faci asta pe viua.

Grafica, optimizare si sunet

Descenders m-a convins; o sa vreau sa-l joc mai mult, insa dupa ce il cumpar pentru PC. Asta deoarece experienta pe PlayStation 4 a fost de cosmar. Grafica arata ca cea dintr-un joc de mobile si se vede clar ca sunt multe lucruri care mai trebuiesc finisate. Iar in cazuri de genul te-ai astepta macar la un framerate mare, dar nu este cazul. De multe ori am avut drop-uri si sub 30FPS iar experienta nu a fost nici de departe placuta.

 

REVIEW-DESCENDERS-4-1120x630.thumb.png.046424554c163daa5490668192c16482.png

 

Pe partea audio, dupa cateva sesiuni de joaca am decis ca cea mai buna optiune este sa dezactivez muzica. Apreciez efortul echipei de dezvoltare de a crea un soundtrack dedicat, insa nu cred ca liquid dnb-ul obosit compus de Liquicity este cea mai buna alegere. Dar acum na’, fiecare cu gusturile lui. Mi-am pus frumos in fundal sa cante niste punk si parca ma impingea mai bine de la spate in incercarea de a nu-mi rupe toate membrele virtuale.

Descenders scurt pe doi

Daca sunteti pasionati de mountain biking si vreti sa practicati sportul acesta in mediul virtual, cred ca Descenders este cea mai buna solutie. Nu este perfect, dar si acest sport este oarecum nisat, iar unde in realitate are un numar limitat de fani, in virtual prezenta este si mai restransa. Chiar daca apreciez eforturile echipei de dezvoltare, va recomand sa-l luati pe PC daca aveti posibilitatea, ori pe Xbox One X / PlayStation 4 Pro. Prima generatie a consolelor actuale pur si simplu nu fac fata, iar aici cred ca este de vina si motorul grafic Unity. Poate pe viitor situatia asta va fi remediata, dar pana atunci ma gasiti prin padurile din joc, insa pe PC.

 

Sursa:ZonaIT

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate