Sari la conținut

China este cu un pas mai aproape de controlul pietei de jocuri video


BoGdY

Postări Recomandate

steam-china-696x385.gif.1b9154b00b0b5b65797f60a50816b817.gif

Sunt ani de zile de cand guvernul din China se lupta cu dependenta de jocuri a copiilor. Se pare ca de aceasta data s-au apropiat destul de mult de acest tel. Gamerii chinezi vor fi nevoiti sa se logheze cu numele real daca vor sa se joace, iar asta se va intampla pe un sistem de autentificare controlat de stat. Odata implementat, toti producatorii vor fi obligati sa se alature acestei platforme.

Acest plan pare ca a fost copt ceva timp, iar guvernul a fortat dezvoltarea acestuia; chipurile, pentru a proteja copiii. In 2019 au fost introduse primele limitari privind cat timp si ce sume de bani au voie minorii sa cheltuie pe jocurile video. Oricine are sub 18 ani este limitat la 90 de minute pe zi in timpul saptamanii, iar in perioada vacantelor pana la trei ore.

Smartphone-arcade-China-948x630.png.d19fc3f0ad4275460fc2ae9399f8bcea.png

Pentru a putea aplica aceste limite, toti jucatorii vor fi nevoiti sa isi ofere numele reale. Acestea mai apoi vor fi asociate unui numar de ID. Primele companii care au sarit cu sisteme proprii au fost si cele mai mari. Tencent si NetEase sunt gigantii gaming-ului din China si primele nume care se aliniaza cerintelor guvernului. Oare de ce?! (intrebase el retoric)

Cum reuseste chinezul de rand sa ocoleasca aceste restrictii?

Ei bine, nu va ganditi ca in China copiii sunt educati sa respecte legea si atat. Nu, nuuu, exista cai prin care pustanii ocolesc aceste restrictii. Bine, pentru noi acestea ar parea foarte ciudate si ne-ar face sa ne punem intrebari existentiale. Dar hei, unde unii copii folosesc ID-uri false cu care sa se joace cate 90 de minute, de mai multe ori, altii se duc la smartphone arcade. Sau pe limba romanului, sala de jocuri pe telefon. Da, stiu. Suna stupid, dar asa reusesc sa treaca peste verificarea impusa.

Pentru moment, nu se stie sigur cat de eficient va fi acest sistem de verificare la nivel national. Exista insa unele cazuri destul de extreme in care jocuri precum Honour of Kings de la Tencent folosesc tehnologia de recunoastere faciala pentru verificare. Si aici ajungem iarasi pe taramul urmatorului sezon din Black Mirror, iar eu ma bucur inca o data ca traim in tara noastra in forma de peste cu net de un giga’ la 40 de lei.

 

 

Sursa:ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate