Sari la conținut

[ Champion Story ] Aurelion Sol


Cosmina

Postări Recomandate

  • Numele campionului: Aurelion Sol - Făuritorul de stele
  • Poza: hS2salr.jpg
  • Poveste:

     Se spune că apariția unei comete pe cerul nopții vestește vremuri tulburi și schimbări cutremurătoare. Sub auspiciile acestor vestitori înflăcărați, se înalță noi imperii și cele vechi se prăbușesc, iar înseși stelele pot aluneca de pe boltă... Însă adevărul e și mai tulburător decât atât. Ființa atotputernică cunoscută drept Aurelion Sol exista deja de milenii întregi când rasele muritoare au apărut în Runeterra.            Născut odată cu prima răsuflare a creației, a cutreierat întinderile pustii ale unui regat celest neprihănit împreună cu cei ca el, căutând să umple pânza nemărginită a cosmosului cu minuni scânteietoare, care să încânte și să surprindă ochii celor care aveau să le privească. De-a lungul rătăcirilor sale, Aurelion Sol a dat rareori peste ființe pe care să le considere egale. Aspectele eterne erau creaturi blazate și dezinteresate, care nu aveau nicio contribuție majoră în univers, mulțumindu-se să născocească povești și filosofii despre natura creației, unele mai lăudăroase decât celelalte.

      Însă, în lumina unui soare făurit chiar de el însuși acum multe ere, Aurelion Sol a descoperit ceva. O lume. Regate noi. Nu știa cine o crease sau de ce, ci doar că n-o făcuse el. Neobișnuit de interesate de această lume, Aspectele l-au implorat să vină mai aproape. Această nouă lume era plină de viață, de magie și de civilizații efemere, care căutau cu ardoare îndrumarea ființelor divine. Încântat de acest nou public, martorii maiestuozității sale, Aurelion Sol a luat forma unui dragon celest imens și înspăimântător și a coborât pentru a se bucura de adorația oamenilor.

     Locuitorii ținutului Targon, un tărâm mic și neînsemnat, l-au numit după lumina aurie a soarelui pe care-l făurise, iar Aspectele le-au poruncit să-i aducă o ofrandă în semn de mulțumire. Muritorii au urcat pe vârful celui mai înalt munte și i-au adus o coroană splendidă, făurită din magie vicleană și încrustată cu nestemate purtând modelele regatului ceresc. În clipa în care coroana i-a atins fruntea, Aurelion Sol și-a dat seama că ofranda fusese o capcană.

     Coroana blestemată i se strânsese atât de tare pe cap, încât n-a putut să și-o dea jos oricât a încercat. Apoi a început să simtă cum cunoașterea despre soare și despre crearea lui se prelinge către niște forme de viață cu o inteligență vast inferioară. Mai mult de-atât, puterea coroanei l-a izgonit înapoi în ceruri și l-a împiedicat să se mai apropie de acea lume. A fost nevoit să privească neputincios cum Aspectele din Targon i-au pus pe muritori să construiască un disc imens, care strălucea ca aurul. Cu ajutorul discului și a puterii lui, au reușit să dea naștere unor zei-războinici nemuritori, care aveau să lupte într-un conflict care nu sosise încă.

     Revoltat peste măsură, Aurelion Sol a văzut cum alte astre se sting de pe cer din cauza neglijenței și s-a zbătut să se elibereze din strânsoarea coroanei. El umpluse universul de lumină! Cum să fie tocmai el înlănțuit de Aspecte și de sclavii lor muritori? Când Discul Soarelui s-a prăbușit, Aurelion Sol s-a delectat cu eșecul lor... dar apoi oamenii au construit altul, chiar mai puternic decât primul. Cu resemnare, i-a privit pe zeii-războinici cum își înving rivalii, cum luptă cu niște creaturi sinistre din întuneric pur și, într-un final, cum se distrug unii pe ceilalți.

     Apoi, într-o străfulgerare, lumea a fost răvășită de o serie de catastrofe, iar Aurelion Sol și-a dat seama că Aspectele erau complet vulnerabile. Apropiindu-se cu precauție din nou de acea lume, și-a dat seama că forța magiei care-l înlănțuia slăbea. De pe coroană au început să se desprindă bucăți de aur, care-au țâșnit pe cer asemenea unor comete. Mânat de posibilitatea libertății și a răzbunării, Aurelion Sol privește acum Runeterra cu o furie clocotindă.

     Cu siguranță că aici, în această lume, balanța cosmică se va înclina încă o dată în favoarea lui și, odată cu ea, universul însuși va vedea ce soartă crudă au cei care îndrăznesc să fure puterea unui făuritor de stele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate