Sari la conținut

Descoperire importantă despre dinozauri: unii dintre ei puteau să înoate.


manDarikees.

Postări Recomandate

Descoperire importantă despre dinozauri: unii dintre ei puteau să înoate

 

Cercetătorii descoperă în continuare noi lucruri despre dinozauri, care continuă încă să fie creaturi misterioase pentru om.

O singură coadă de la una dintre cele mai mari și mai enigmatice specii pare să fi rezolvat un mister care a dat multă vreme bătăi de cap cercetătorilor. Recent, oamenii de știință au descoperi o coadă gigantă fosilizată care aparținea teropodului Spinosaurus aegyptiacus. Aceasta vine cu dovezi care sugerează că acești pradători uriași au fost, de fapt, animale acvatice. Spinozaurii se deplasau propulsându-se cu coada pentru a înota și vâna în râuri, cu milioane de ani în urmă.

„Această descoperire ne deschide cu adevărat ochii către această lume cu totul nouă de posibilități pentru dinozauri”, spune paleontologul Nizar Ibrahim de la Universitatea din Detroit Mercy. Astfel, noua descoperire oferă o nouă perspectivă legată de ceea ce puteau face, cu adevărat, dinozaurii.

 

Specia de dinozauri care putea să înoate
Cu secole în urmă, oamenii de știință au speculat că dinozaurii ar fi putut să locuiască și în mediile acvatice. Totuși, teoria n-a fost demonstrată în ultimele decenii. Majoritatea cercetătorilor au ajuns la concluzia că dinozaurii care nu puteau să zboare erau obligați să se limiteze la circularea pe uscat.

Acum, echipa de cercetători a descoperit o coadă de spinozaur în rocile din cretacic aflate în deșertul Sahara din estul Marocului. De fapt, aceștia au numit acest loc drept „cel mai periculos din istoria Pământului”, din cauza cantității de dinozauri care se afla aici în preistorie.

Potrivit cercetătorilor, acest dinozaur are o coadă cu o formă neașteptată și unică, cu elemente care formează o structură flexibilă asemănătoare unei aripi. În cadrul studiului, echipa a examinat de tracțiune pe care această structură ar fi putut-o genera în timp ce înota în apă. A ajuns la concluzia că performanța sa este comparabilă cu vertebrate acvatice cu apendice similare care trăiesc în prezent pe planeta noastră.

 

 

 

Sursa : playtech.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate