Jump to content

Proiect de accelerare a dezvoltării unui vaccin anticoronavirus în SUA


IoNuT™

Recommended Posts

vaccin-coronavirus-covid-16-mart-2020-shutterstock-1643122693-de.jpg?width=618&height=361

 

Administraţia Donald Trump organizează un efort în stilul Proiectului Manhattan pentru reducerea drastică a perioadei necesare dezvoltării unui vaccin anticoronavirus, cu obiectivul de a produce suficiente doze pentru cei mai mulţi americani până la sfârşitul anului, informează agenţia Bloomberg.

Denumit "Operaţiunea vitezei exponenţiale" ("Operation Warp Speed"), programul va funcţiona pe baza colaborării între companii farmaceutice private, agenţii guvernamentale civile şi militare în efortul de a încerca reducerea perioadei dezvoltării unui vaccin cu opt luni, conform unor persoane care au cunoştinţă despre acest proiect.


În cadrul organizării, contribuabilii, nu companiile farmaceutice, vor suporta cea mai mare parte a riscurilor financiare ale unui eşec.

Obiectivul proiectului este să fie disponibile 300 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie, potrivit unui oficial din cadrul Administraţiei de la Washington. Nu există niciun precedent pentru dezvoltarea atât de rapidă a unui vaccin.

Principalii consilieri medicali ai preşedintelui Donald Trump, coordonaţi de Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, au transmis în mod repetat că un vaccin anticoronavirus nu va putea fi disponibil într-o perioadă mai scurtă de 12-18 luni. Până atunci, linia politică a Casei Albe prevede menţinerea unor măsuri de distanţare socială cu efecte economice negative, chiar dacă în SUA vor fi reluate activităţi mai normale în societate şi în domeniul afacerilor.

Luna trecută, Donald Trump i-a cerut secretarului Sănătăţii şi Serviciilor Umane, Alex Azar, să accelereze dezvoltarea unui vaccin, iar oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington discută despre acest plan de trei-patru săptămâni. Michael Caputo, purtătorul de cuvânt al Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane, a declarat că preşedintele SUA a refuzat să accepte perioada standard pentru dezvoltarea unui vaccin, încurajând o procedură rapidă.

Planul prevede testarea rapidă pe animale a celor mai promiţătoare vaccinuri experimentale din lume, apoi teste clinice coordonate pe oameni. Vaccinurile care vor genera cele mai mari perspective vor intra în testele la scară largă în acelaşi timp cu lansarea producţiei masive. Proiectul va costa miliarde de dolari.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, există cel puţin 70 de vaccinuri diferite în curs de a fi dezvoltate de companii farmaceutice ori institute de cercetare. Însă principalele companii nu şi-au unit eforturile în modul în care se va derula proiectul din SUA, potrivit Mediafax.

 

 

sursa:             Descopera.Ro

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use & Privacy Policy