Sari la conținut

Trandafirul cu petale albe și roșii este o minune genetică de care te poți bucura.


manDarikees.

Postări Recomandate

Trandafirul cu petale albe și roșii este o minune genetică de care te poți bucura

 

La ora actuală, găsești trandafiri de aproape orice culoare sau dimensiune, cu spini sau fără. Puțini sunt însă la fel de impresionanți precum creația din imaginile alăturate.

Dintre milioanele de flori de pe mapamond, cu o varietate foarte mare de mirosuri și culori, prea puține sunt la fel de populare și ușor de identificat precum trandafirii. Aceste creații sunt iconice de sute de ani. Unii trandafiri au un miros memorabil care te transpune în copilărie, alții sunt doar de decor. Din unii poți face ceai sau dulceață.

Trandafirii sunt un simbol al dragostei, eleganței și frumuseții. Sunt clasici, nemuritori și nu par să demodeze vreodată. Statistic, trandafirii sunt împărțiți în aproximativ 150 de specii, de diferite dimensiuni și cu petale de diferite forme și culori.

Dincolo de speciile cunoscute, maeștrii horticultori crează deseori noi specii hibride, prin combinarea de diverse semințe. Una dintre cele mai spectaculoase specii ieșite din laborator este cea care combină în aceeași floare petale roșii cu petale albe. Acești trandafiri fac parte din familia Osiria.

În prima fază, trandafirul Osiria a fost creat în Germania. În 1978, compania Kordes Roses, specializată în producția și distribuția de trandafiri, a realizat acest hibrid. În producția de serie și-a găsit loc după câțiva ani, în Franța, prin intermediul firmei Willemse France. Aceștia din urmă i-au dat numele Osiria.

Deși se găsesc semințe de cumpărat pentru a-ți crește acasă proprii astfel de trandafiri, cultura genetică din spate nu este cunoscută. Se știe doar că are la bază amestecul a două tipuri de semințe. Primele sunt de la trandafirii Snowfire, dar celelalte vor rămâne secret pentru totdeauna. Cu petale catifelate, acești trandafiri au devenit populari abia de curând, mai multe fotografii cu ei s-au viralizat online. În funcție de regiunea în care te afli pe mapamond, s-ar putea să-i mai găsești și sub denumirea de Korsir sau Hybrid Tea Rose.

 

trandafiri cu petale albe si rosii

 

 

 

 

Sursa : playtech.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate