Sari la conținut

Ford, situație dificilă din cauza coronavirus: cât ține închisă uzina de la Craiova


Livia

Postări Recomandate

Ford, situație dificilă din cauza coronavirus: cât ține închisă uzina de la Craiova

 

 

Planurile Ford, la fel ca-n cazul altor producători auto, au fost date peste cap de pandemia de coronavirus. Angajații de la uzina din Craiova sunt în șomaj tehnic din 19 martie și nu vor reveni prea curând la muncă.

Ford are probleme mari din cauza pandemiei de coronavirus, la fel ca alți producători din acest domeniu. A oprit producția la mai multe uzine din Europa și nu numai și și-a trimis angajații în șomaj tehnic. Decizia a fost luată și în România.

Angajații de la uzina din Craiova au fost trimiși în șomaj tehnic până pe data de 5 aprilie. Numai că situația nu s-a îmbunătățit deloc în această perioadă, motiv pentru care măsura a fost prelungită.

 

Când se reia produția la uzina Ford din Craiova

 

Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford la nivel european se prelungește până cel puțin pe data de 4 mai, anunță constructorul american. Cu alte cuvinte, nu e nicio șansă ca producția să fie reluată înainte de această dată și nici măcar nu se știe 100% dacă va fi reluată atunci.

Din 19 martie, Ford a suspendat producția la principalele uzine din din Europa (Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România), iar producția de motoare de la fabricile din Bridgend și Dagenham (Marea Britanie) a fost oprită începând cu data de 23 martie. În ceea ce privește fabrica Ford din Valencia (Spania) aceasta va avea activitatea suspendată temporar până cel puțin pe 27 aprilie.

Doar în Europa, Ford are aproximativ 46.000 de angajați în unitățile proprii și în asocierile în participație consolidate și aproximativ 61.000 de angajați, dacă includem și societățile neconsolidate (la uzina din Craiova lucrează aproximativ 6.000 de oameni). În Bănie sunt produse modelele Puma și EcoSport, dar și motoare EcoBoost de un litru.

Pe perioada pandemiei, însă, Ford și-a convertit producția și a decis, în Statele Unite, să fabrice ventilatoare. Adică exact acele echipamente extrem de necesare în această perioadă pentru pacienții cu Covid-19.

 

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate