Sari la conținut

Moduri surprinzătoare de a depista că un trend e pe ducă


Livia

Postări Recomandate

Să ținem un moment de reculegere pentru… toate trendurile care se încadrează în aceste categorii.

Tu: Hei, salut, sneakerși butucanoși cu talpă groasă! V-am remarcat în picioaree multor oameni cool. Ar trebui să vă cumpăr și eu? Dar… Totuși sunteți pe val de ceva vreme… Oare e posibil să fiți (oh, nu!)… un trend pe moarte?

Noi: Respiră. Și aruncă un ochi peste lista noastră de semnale care te ajută să determini cât timp va mai rămâne relevant un trend și momentul exact – la lună! – când va fi oficial mort.

MAMA TA ÎNCEPE SĂ OBSERVE CĂ „SE POARTĂ”
Okay, de acord, unele mame știu cu ce se mănâncă moda, dar majoritatea nu stau cu ochii pe prezentările de la Fashion Week și nu urmăresc ce poartă zilnic influencerii. Așa că atunci când mamele (cele din a doua categorie) observă că un anume lucru e „trendy”, probabil deja e pe ducă.

T minus: 7 luni

APARE ÎN MAGAZINELE PENTRU COPII
Ne pare rău, copii. Voi sunteți viitorul, dar hainele voastre sunt mereu cu cel puțin un sezon în urma trendurilor (deși sunt, ce-i drept, adorabile). Dacă reperezi un anume look ce se tot repetă în garderobele copiilor de 8 ani, înfrânează-te din a-ți mai cumpăra și tu piese care fac parte din trendul respectiv.

T minus: 6 luni

VEDETELE ÎNCEP SĂ POARTE PIESE LA POLUL OPUS
Dacă te gândești să-ți cumperi o pereche de ochelari de soare minusculi, dar observi că lumea faimoasă e fotografiată de paparazzi purtând ochelari cu rame imense și lentile care acoperă jumătate din față, mai bine renunță la ideea ta.

T minus: 4 luni (dacă ești norocoasă)

EXISTĂ UN CONT DE INSTAGRAM DEDICAT TRENDULUI ÎN CAUZĂ
Un trend care are propriul profil de Instagram a atins saturația maximă pe piață. Poți să-l mai porți relativ puțin timp până să înceapă să arate demodat.

T minus: 3 luni, maximum

S-A TRANSFORMAT ÎN INSPIRAȚIE PENTRU COSTUMAȚIILE DE HALLOWEEN
Când se întâmplă lucrul acesta, majoritatea oamenilor sunt pregătiți să se amuze pe seama unui look, nu să-l laude sau să-l ia în serios cât să-l mai poarte pe bune. Sorry.

T minus: 0 luni – Trendul acesta deja a apus de ieri

Trend denim

 

DAR STAI AȘA…
DENIMUL REZISTĂ (APROAPE) PENTRU TOTDEAUNA
Salopeta aia pe care ai pus ochii? Cumpăr-o! Da, chiar dacă e la reducere. Trendurile în materie de jeanși au o viață muuult mai lungă, pentru că denimul e pur și simplu super ușor de purtat. Adaugă încă cinci ani oricărei piese din denim care e hot în acest moment.

DAR DACĂ E VORBA DESPRE UN BIKINI…
Costumele de baie tind să aibă o viață mai lungă (nu știm exact de ce, cert e că e adevărat), iar imprimeurile sau decupajele care par demodate în rest (când nu ești sub apă, adică), încă arată fresh pe un costum de baie. Adaugă, așadar, încă un an de viață oricărei piese de beachwear care, altfel, se încadrează în vreuna dintre aceste categorii.

O MICĂ MENȚIUNE DESPRE CULORI ȘI IMPRIMEURI
Piesele care îmbină mai multe trenduri prezintă un risc – de exemplu, o fustă midi cu print leopard va avea o viață mai scurtă decât o altfel de piesă cu animal print generic. Așadar, atunci când nu ești sigură, bazează-te pe piese din aceeași familie, dar modifică puțin abordarea. Mai exact, alege oranj neon mai degrabă decât hypertrendy-ul verde neon, sau un print girafă sau tigru în locul leopardului. Aceste detalii vor adăuga încă vreo doi ani de viață achiziției tale.

 

Trend

 

Mai sunt de fapt relevante trendurile?

Ne bucurăm că ai întrebat – pentru că în acest moment pare, într-adevăr, că absolut orice e la modă. Umeri supradimensionați, ca-n anii ’80? Clame de păr ca-n anii 2000? Gulere în stil victorian? Toate-s pe val, toate-s okay de purtat în acest moment. Ceea ce diferă față de trecut, când existau două sau, eventual trei trenduri mari și late care dictau imaginea sezonului (îți amintești cu siguranță treningurile din velur care erau peste tot). Pe atunci, puteai conta pe faptul că moda e ciclică, la modul că puteai să pui la păstrare un costum din anii ’70, bazându-te pe faptul că va reveni cu siguranță în tendințe 20 de ani mai târziu.

În prezent, aceste cicluri se succed mai rapid și – cum s-o spunem mai elegant…? – zici că sunt pe droguri. În afara faptului că mai multe tipuri de estetică își fac loc în tendințe în același timp, suntem, simultan, obsedați de ce înseamnă „noul nou”, dar, totodată, trăim cu nostalgia vremurilor apuse. Acest lucru poate face dificilă depistarea pieselor sau look-urilor care sunt în trend (însă de asta suntem noi aici) sau chiar să îți amintești în ce an suntem (crede-ne, și noi ne încurcăm. Suntem în 2020, apropo).

Ca să recapitulăm: Da, trendurile încă au relevanță, numai că, în prezent, ard mai cu foc și se sting mai repede. Dar nu te îngrijora dacă dai peste ceva ce îți place și la care nu vrei să renunți prea curând. Continuă să porți look-ul respectiv cu atitudine pe măsură. Șansele sunt ca, în scurt timp, să capete valoare nostalgică.

 

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate