Sari la conținut

10.000 de dolari, strânși pentru SMURD în cadrul unui maraton de gaming


Livia

Postări Recomandate

Iubitorii de jocuri online din întreaga țară s-au întâlnit pe cele mai mari platforme online pentru a socializa cu cei mai cunoscuți youtuberi de gaming români.

Aceasta a fost o inițiativă a Bucharest Gaming Week și Nexus Gaming, care au încercat să demonstreze că deși stând în casă oamenii fac parte dintr-o comunitate mare.

De asemenea, pe această cale au reuşit să strângă 10 mii de dolari care vor fi donaţi către fundaţia pentru SMURD pentru achiziţionarea echipamentelor necesare în această perioadă.

În cele 12 ore, cât a durat evenimentul, peste 157.000 de internauţi, pasionaţi de jocuri au răspuns invitaţiei. Şi au urmărit 24 de români care au făcut din jocul pe calculator o meserie. În prim plan au fost nume cunoscute din industrie, precum FIFA20 şi Fortnite.

Fotbalistul Denis Alibec s-a alăturat iniţiativei şi, împreună cu câţiva prieteni, şi-a arătat măiestria la Dota 2 şi Counter-Strike.

 

Girls in STEM: the link between heavy gaming and PSTEM degrees

 

Participanţii au făcut şi o faptă bună. Fiecare a donat o sumă de bani, în funcţie de posibilităţi.

Tudor Dăescu, Președintele Asociației Gaming: “Au reuşit să strângă de la gameri 10 mii de dolari cel puţin, care vor fi donaţi pentur fundaţia pentru SMURD, pentru ajutorarea sistemului medical în procurarea de medicamente şi consumabile foarte necesare în această perioadă. Cei care au vrut au donat în streamurile de Youtube ale youtuberilor de gaming din România, urmărind jocurile preferate, cât au putut ei să dea. Nu a fost o taxă de participare, cine a vrut să doneze în timp ce se uita, a donat online.”

Astfel, gameri din întreaga tară au demostrat că, deşi stau în casă şi se joacă, pot să ajute şi fac parte dintr-o comunitate mare şi unită.

 

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate