Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

aD02MzYmaGFzaD04NGJlNzg0YmM4NTNkNjdiNjNm

Sursa

Filip Mrzljak (31 de ani) a evoluat în România la Pandurii Târgu Jiu, Astra și Dinamo, iar acum a ajuns în prima ligă din India.

Crescut de Dinamo Zagreb, mijlocașul a mai jucat la Radnik Sesvete și Lokomotiva Zagreb înainte de a semna cu Pandurii, în 2015. A trecut apoi la Astra și la Dinamo, de unde a plecat liber de contract în 2020. A urmat o aventură în Rusia, la Ufa, iar în perioada ianuarie 2023 - iulie 2024 a fost jucătorul celor de la HNK Gorica.

Filip Mrzljak, ”maestro” în India

Din vara anului trecut este la Punjab FC, locul 9 în prima ligă indiană. În cei 5 ani petrecuți în România a adunat 141 de meciuri, 9 goluri și 6 assist-uri. Mijlocaș defensiv de meserie, croatul a fost folosit mai avansat la actuala sa echipă, care se află la aproximativ 4.500 de kilometri de București, și a dat satisfacție.

În doar 16 apariții, a punctat de 5 ori și a reușit 5 assist-uri. ”Playmaker. Maestro. Nu doar joacă, orchestrează jocul”, au scris cei de la Punjab FC, după un meci disputat în urmă cu câteva săptămâni.

Mrzljak este cel mai valoros jucător al grupării din India, cu o cotă de piață de 550 de mii de euro, potrivit Transfermarkt.

În decembrie 2019, Mrzljak a declarat în presa croată că era dorit la naționala României.

”Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia română. La ora asta, există doi atacanți străini despre care se spune că ar putea fi convocați la echipa națională a României.

Dar românii sunt naționaliști. Până la urmă, renunță la străini. Merg pe mâna localnicilor, naturalizează jucători doar dacă aceștia aduc plus valoare”, spunea atunci Filip Mrzljak.

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate