• Like 2
  • UP 1
  • Ador 2
Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Girls
Postat

aaa-1-1140x700.jpg 

1. Castelul Peleș a fost construit între anii 1873-1914. În vremea respectivă clădirea era considerată una dintre cele mai moderne din Europa.

2. Încă de la început, castelul a beneficiat de electricitate. Acesta avea propria uzină electrică, lift interior, încălzire centrală si un tavan mobil în hol.

3. Castelul Peleș dispune de 160 de camere și mai mult de 30 de bai. Doar o parte dintre acestea pot fi vizitate de către publicul larg.

4. În zilele noastre o construcție din beton nu reprezintă ceva neobișnuit, nu-i așa? Însă Castelul Peleș a fost prima construcție din România a cărei fundație a fost realizată din beton.

5. Materialele de construcţie folosite au fost, în cea mai mare parte, de provenienţă românească.  Chiar și zidarii şi tâmplarii au fost meşteri români

6. În Holul de Onoare al castelului a fost amenajat un tavan mobil din sticlă. Pentru a putea fi deschis a fost montat un motor electric. Tavanul reprezenta un element surpriză pentru că permitea oaspeților cuplului regal să admire cerul senin al Sinaiei.

7. Tot în Holul de Onoare se regăsesc 2.000 de personaje sculptate. Acestea au fost realizate de către 140 de artiști ce au lucrat zi și noapte, timp de șase luni.

8. După ce a început construcția castelului, s-a realizat și Castelul Pelișor, fiind considerat o copie în miniatură a Castelului Peleș. Acestea au fost construite într-un stil asemănător, însă Pelișorul are un plus de modernism. În jurul castelului au mai fost construite și Uzina Electrică, Foișorul, Casa de Vânătoare și Corpul de Gardă.

9. În acest castel,  în anul 1893, s-a născut primul moștenitor al tronului României, Carol al II-lea. Tot aici la Sinaia, în anul 1921, s-a născut și Regele Mihai I, fiul său.

10. Primele monede românești cu chipul regelui Carol I sunt îngropate chiar sub temelia castelului. Acestea au fost scoase din utilizare și interzise mai târziu de către Imperiul Otoman.

Sursa : Anamariapopescu.ro

 

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate