Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Global-Moderators
Postat

783047.webp?154

 

Austria este gata să devină o platformă pentru negocierile de pace privind Ucraina, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer președintelui ales al SUA, Donald Trump. Informația a fost transmisă de ORF cu referire la biroul șefului guvernului.

Trump l-a întrebat pe Nehammer despre conversația sa cu președintele rus Vladimir Putin, care a avut loc la scurt timp după începerea luptelor de amploare între Rusia și Ucraina. Biroul nu a precizat ce a răspuns Nehammer. „L-am felicitat pentru victoria sa convingătoare în realegere și am discutat subiecte-cheie precum securitatea energetică, cooperarea economică și în domeniul apărării, precum și lunga tradiție a Austriei ca platformă pentru dialogul internațional. În fața provocărilor globale, am reafirmat angajamentul nostru comun de a promova pacea, prosperitatea și libertatea în lume”, a scris cancelarul în X.

Nehammer a zburat la Moscova pentru discuții cu Putin pe 11 aprilie. El a devenit primul șef de guvern al unei țări europene care a ajuns să discute cu președintele rus de la începutul conflictului. Întîlnirea a fost unu-la-unu, fără consilieri. Trump – între pace și război Potrivit evaluării cancelarului, conversația a fost „foarte dură și deschisă”. El a fost citat spunînd: ceea ce se întîmplă în Ucraina „trebuie să se încheie în cele din urmă”, deoarece cu astfel de evenimente „există doar perdanți de ambele părți”. Putin a răspuns la o remarcă privind necesitatea de a pune capăt ostilităților din Ucraina cît mai curînd posibil cu fraza „ar fi bine”, a declarat Nehammer. „Conversația a fost scurtă după standardele recente”, a declarat Kremlinul.

Nehammer a mai sugerat public organizarea discuțiilor pe teritoriul Austriei, amintind că aici se află sediul OSCE. În opinia sa, președintele rus Vladimir Putin ar trebui să participe la dialog, deoarece altfel nu se va ajunge la pace. Partea rusă cere retragerea trupelor ucrainene din regiunile Donbas, Herson și Zaporojie, precum și renunțarea Kievului la pretențiile sale față de aceste regiuni și Crimeea pentru a începe negocierile. Alte cerințe ale Moscovei sînt statutul de neutralitate al Ucrainei și ridicarea sancțiunilor internaționale. Kievul dorește revenirea la fostele sale frontiere cu Rusia și garanții de securitate.

sursă: Click

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate