Global-Moderators dRama t i c a Postat Octombrie 20 Global-Moderators Postat Octombrie 20 1. În Singapore, guma de mestecat era disponibilă numai pe bază de rețetă, iar oricine mesteca fără prescripție medicală putea fi amendat cu până la șase mii de dolari. Interdicția a fost ridicată doar parțial în 2004. 2. Guma de mestecat arde 11 calorii pe oră. 3. Dacă benzile de mestecat vândute în SUA ar fi puse una după alta, ar avea 5,6 milioane de km lungime. Aceasta este de șapte ori distanța dintre Pământ și Lună și de 150 de ori lungimea ecuatorului. 4. Există gume de mestecat care sunt special concepute pentru suflarea baloanelor. „Guma de bule” este în mare parte roz, deoarece exploratorul mestecatului gonflabil era singurul colorant aflat în posesia sa. Culoarea este cumva „lipită” de guma și majoritatea milioanelor de dulciuri vândute își păstrează culoarea roz și astăzi. 5. Cel mai mare balon de gumă de mestecat a avut un diametru de 58,4 centimetri. Recordul a fost stabilit pe 19 iulie 1994 în Susan Montgomery Williams, California. 6. Deși Statele Unite sunt patria gumei de mestecat moderne, majoritatea companiilor de gumă de mestecat nu se află aici.Turcia bate o țară de peste mări în această zonă: peste 60 de producători lucrează din greu pentru a produce delicatese preferate. 7. În lume, oamenii cumpără în total aproximativ 1,3 milioane de tone de mestecat pe an. 8. Mai mult de jumătate din guma de mestecat vândută anual în lume este cumpărată de clienți între Ziua Tuturor Sfinților și Crăciun. 9. Guma de mestecat este unul dintre cele mai vechi dulciuri. Grecii și vechii egipteni mestecaseră, de asemenea, gumă, iar pe continentul american, indienii au mestecat un balsam dulce, de tip gumă, care scurgea din trunchiul chihlimbarului împotriva gingivitei și a cariilor dentare. 10. Materia primă pentru primele mestecături moderne, sapa de sapodilă, a venit în America din Mexic la mijlocul anilor 1800. Cu toate acestea, o fabrică numită Thomas Adams a realizat mai întâi haine de ploaie și măști, dar nu a avut succes cu ele. Mai târziu, din lipsa unei arome mai bune, el a turnat un potențial de aromă în material și și-a dat seama că ar putea vinde noul produs ca un dulce după masă. Sursa : Rom.hogyan-kell.com 1
Postări Recomandate