Sari la conținut

[VALORANT-NEWS] Hotărâre competitivă: Chetan „Chet” Singh

Topicul va fi automat blocat la 10:54


Dexter. @ GOV.RO

Postări Recomandate

13037607254c6a6f55c2d13da70bf75b53113379

Hotărâre oficială din partea echipei de operațiuni competitive VALORANT.


TL;DR: Chetan „Chet” Singh a încălcat Codul de conduită Riot Games Global Esports (denumit în continuare „Codul de conduită global”) pentru difuzarea de VoD-uri al căror acces era condiționat de statutul actual de antrenor principal al unei echipe VCT. Accesul său la conținut a fost neautorizat, iar distribuția lui la 31 iulie 2024 a constituit o încălcare a informațiilor deținute. El nu a obținut permisiunea de la Riot Games, NRG și celelalte echipe implicate înainte de a difuza mesaje VoD inaccesibile public și comunicări către canalele sale personale.

În consecință, Chet este suspendat imediat și continuă până la sfârșitul Masters Bangkok [3 martie 2025].

 

 

TIMELINE


Pe 31 iulie 2024, Chet a difuzat în mod public videoclipuri confidențiale la cerere („VoD-uri”) în timp ce se afla într-un flux live Twitch. VoD-urile în cauză sunt considerate confidențiale și sunt puse la dispoziția jucătorilor și organizațiilor numai pentru utilizare competitivă și aprobate de Riot Games. Acest conținut al meciurilor anterioare NRG a inclus comunicările echipei (de exemplu, comunicarea între jucători, antrenori și arbitri în timpul meciurilor), toate fiind considerate confidențiale.

În lumina celor de mai sus, Riot Games a deschis proceduri disciplinare formale împotriva lui Chet. Lui Chet i s-a oferit posibilitatea de a trimite o declarație scrisă care a fost primită și luată în considerare de către Riot.

REGULI RELEVANTE


Profesioniștii din sporturi implicați în ligile sancționate de Riot trebuie să respecte Codul global de conduită și regulile și regulamentele suplimentare stabilite pentru liga respectivă sau competiția specifică evenimentului la care participă. În special, dispozițiile de mai jos sunt relevante pentru cazul de față :

  • 3.21 Informații confidențiale. Profesioniștii Esports pot avea acces la informații care sunt confidențiale pentru Riot Games sau unul dintre afiliații săi sau care sunt sensibile din punct de vedere competitiv. Exemple de astfel de informații confidențiale pot include (a) formațiile echipelor, (b) strategia echipei, (c) rezultatele meciurilor preînregistrate care sunt difuzate sau transmise în flux publicului la o dată ulterioară, (d) informații care sunt puse sub embargo în așteptarea unei „dezvăluie” și (e) informații la care Profesioniștii Esports au acces în timpul investigațiilor sau procedurilor disciplinare. Profesioniștii din sporturi nu pot furniza/să scurge informații Riot confidențiale sau non-publice altora și nici să le folosească în alt scop decât concurența în competițiile Riot Games esports. În mod similar, profesioniștii Esports nu pot solicita sau facilita o astfel de furnizare de informații confidențiale sau non-publice, fie pentru propriul câștig, fie pentru câștigul altora.
  • 4.10 Sancțiunile echipei și rolul conducerii echipei. Dacă un anumit joc Riot este jucat de echipe, echipa poate fi supusă unor măsuri disciplinare pe baza comportamentului profesioniștilor săi din Esports. Proprietarii, antrenorii și managerii unei echipe pot fi ținuți la un standard de conduită mai înalt, având în vedere rolul lor important în a oferi un exemplu pentru ceilalți și în a ajuta la crearea și menținerea unui ecosistem sportiv pozitiv.

 

 

DOMNARE


După ce a efectuat o investigație amănunțită și i-a oferit lui Chet posibilitatea de a răspunde, Riot Games a stabilit încălcări ale următoarelor prevederi:

  • Articolul 3.21 (Informații confidențiale) din Codul global de conduită pentru VOD-urile echipelor de difuzare care nu au fost disponibile publicului larg.
  • Articolul 4.10 (Sancțiunile echipei și rolul conducerii echipei) din Codul global de conduită pentru nemenținerea unui standard ridicat de conduită atunci când se implică într-o difuzare publică a VOD-urilor de echipă. Prin această acțiune, Chet nu a reușit să susțină integritatea și așteptările cerute de rolurile de conducere, precum și obiectivul de a promova un ecosistem sportiv pozitiv. Riot Games a luat în considerare circumstanțele specifice acestui caz, gravitatea infracțiunilor comise, precum și toate circumstanțele agravante și atenuante. Mai jos sunt rezumate doar cele mai relevante constatări ale lui Riot.

VoD-urile specifice transmise în flux au fost stocate într-un sistem privat, protejat prin parolă și nu au fost niciodată partajate în întregime publicului, deoarece includ comunicări care implică jucători, antrenori și arbitri în timpul competiției. În timp ce Riot și Organizațiile pot folosi clipuri din meciurile anterioare, toată utilizarea publică trebuie să fie revizuită și aprobată pentru a se asigura că nicio informație sensibilă sau alte elemente confidențiale nu sunt difuzate din neatenție. În plus, difuzarea VoD-urilor a avut loc aproape în timp de sezonul competițional, când este rezonabil să presupunem că informațiile deținute într-un sistem securizat vor fi considerate confidențiale fără autorizare prealabilă.

Profesioniștii din Esports implicați în ligile sancționate de Riot sunt obligați să respecte reglementările stabilite în Codul de conduită. Riot Games se așteaptă ca toți profesioniștii Esports să gestioneze informațiile confidențiale în mod corespunzător. Eșecul de a păstra informațiile confidențiale, non-publice, poate avea un impact serios asupra ecosistemului competitiv, echipelor și jucătorilor. Persoanele aflate în poziții de autoritate în cadrul unei organizații sunt ținute la un standard de conduită mai înalt. Este responsabilitatea proprietarilor, antrenorilor și managerilor să dea un exemplu pentru alții pentru a menține un ecosistem de sport pozitiv.

Datorită naturii încălcărilor descrise mai sus, Chet este suspendat imediat și continuă până la sfârșitul Masters Bangkok [3 martie 2025].

 

sursă [en] Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Din păcate, conținutul tău conține termeni pe care nu îi permitem. Te rugăm să editezi conținutul pentru a elimina cuvintele evidențiate de mai jos.
Răspunde la acest topic...

×   Inserat ca text bogat.   Restabiliți configurația implicită

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost restaurat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate